Kezdőlap / Egészség és fitness / Szépség / Kamaszkori bőrápolás

Kamaszkori bőrápolás

A pubertás időszak mint testi, mint lelki változást hoz a kamaszok életébe. Megváltozik a bőrük, megjelenek az első pattanások, a bőr zsírosabb lesz.
A mitesszer és a pattanás a serdülőkor jellemző tünete, nem számít betegségnek, idővel magától is elmúlik. A zsíros, pattanásos bőre oda kell figyelni, ápolni kell, mert az ilyen bőr ápolatlan benyomást kelt. Ebben az időszakban a fiatalnak többet kell tisztálkodnia. Fontos, hogy mindennap este és reggel szappannal alaposan lemossa az arcát. Óvakodni kell olyan szerek használatától ami erősen szárítja a bőrt, mert ezek fokozzák a faggyútermelést.
A pattanások, gyulladásos csomókat ne nyomkodja, ne „kísérletezzen” velük otthon, mert ezzel csak súlyosbíthatjuk a bajt. A legjobb, ha felkeres egy kozmetikust, vagy ha nagyon sok a pattanás az arcon egy bőrgyógyászhoz forduljon segítségért.
Oda kell figyelni a helyes táplálkozásra is, mert a nem megfelelő étrend is hozzájárulhat a bőr elzsírosodásához, a pattanások kialakulásához. Kerülni kell az erősen fűszeres ételt és a füstölt húsokat. Az olajos magvak (dió, mogyoró, szotyola) és a sok csokoládé sem tesz jót, segítik a pattanások kialakulását.
A bőséges faggyútermelés nagyszerű gyógyszere az ibolyántúli sugárzás. Nyáron és kora ősszel a bőrünk állapota, mindig szebb mint a többi évszakban, ez nemcsak a napfénynek köszönhető, hanem annak is, hogy ilyenkor jóval több zöldségfélét, gyümölcsöt és salátát fogyasztunk. Amennyiben megteheti a kamasz télen is tartózkodjon sokat a szabadba, hogy a friss levegő minél jobban átjárja a bőrét. Ezenkívül a pattanások megelőzésére, csökkentésére fogyasszon minél több zöldfőzeléket és gyümölcsöt.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A hajhullás és lehetséges okai

A hajhullás meglehetősen gyakori jelenség. Naponta 50-100 szál hajunk hullhat ki, ami normálisnak tekinthető. Ha …

Hozzászólás