Kezdőlap / Kanári-szigetek / Kanári-szigetek

Kanári-szigetek

A kanári szigetek az Atlanti Óceánban helyezkedik el. Több szigetből épül fel, pontosabban 7 nagy és 6 kisebb szigetből áll. A szigetcsoportok közül a legnagyobb sziget Tenerife a legkisebb sziget Roque Del Oeste amely csupán egy kis szikla az Atlanti Óceánban.
A szigetcsoport Közigazgatásilag Spanyolországhoz tartozik, földrajzilag pedig Afrikához. Minden szigettípus vulkanikus eredetű viszont nem hasonlítanak egymásra mert egyik dombos,hegyes míg a másik sima felszínű. A szigetcsoport legmagasabb pontja Pico Del Teide melynek a csúcsát télen hó borítja. A szigeteken összesen 1.5 millió ember él. Az ott élő őslakosok kedvesek és nyíltak de tudnak bizalmatlanok is lenni.
A szigeteken a legfőbb bevételi forrás kereskedelemből és mezőgazdaságból származik. Termesztenek banánt, dohányt, paradicsomot, lencsét. A szigeteken élő emberek nagyon szeretik a népünnepeket, amik általában vallási eredetű ünnepek és 3 napig tartanak, ilyenkor az emberek felöltöznek szép népi ruhákba, valamit helyi finomságokat készítenek amivel majd egymást kínálgatják. A legtöbb ünnepen külföldi látogatók is részt vehetnek de van olyan ünnep ami kizárólag zárt körű. Azokon az ünnepeken amiken egy külföldi turista részt vesz, vigyáznia kell hogy ne bántsa meg kritizáló szavakkal a helyi embert mert akkor egyszerűen elfordulnak és nem foglalkoznak velünk, ez azért van mert az ottani ember nem fogad el kritikát egy idegen embertől.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Palmitos park

Gran Canaria szigetén nem messze Maspalomastól található a hegyek között ez a kis idillikus állatkert. …

Hozzászólás