Kántor

Minden idők legnagyszerűbb és legkiválóbb nyomozó kutyájáról 1975-76 között egy ötrészes fekete-fehér magyar tévéfilmsorozatot készítettek. E sorozat Csupati (Tóti Tibor) és a híres magyar rendőrkutya Kántor életét kíséri végig . Akinek életéből a filmen kívül könyv is született. Kántor kitömött teste ma is megtekinthető a Rendőrség-történeti Múzeumban, fiával Tuskóval együtt, aki a sorozatban Kántor szerepét játszotta. Kántor 10 éves koráig szolgált a rendőrségnél, amikor 1964-ben egy bevetés közben halálos sebet kapott, és el kellett altatni. A gazdája Tóti Tibor még sokáig szolgált a rendőrségnél.
Csupati őrmester a külvárosi piacon teljesít szolgálatot,azonban az ott garázdálkodó tolvajbandát nem sikerül A főnöke nagyon mérges ezért az utcára helyezi át. Csupati nagyon szeretne egy kutyát társnak, amit a főnöke ellenez. Azonban rátalál egy kóbor kutyára, ak segítségével elkapja a tolvajt. Kántor hamarosan jó rendőr kutya lesz. Sikereit látva elküldik Csupatit és Kántort tanfolyamra.
A postarablás című epizódban Csupati és Kántor már végzett a tanfolyammal, és visszatérnek a külvárosba, ahol a legnagyobb ügy az alagútban történt postakocsi rablás miatt kezdenek el nyomozni. A szálak több felé vezetnek , ezután egy meggyilkolt lány mellett találnak az elrabolt pénzből is. Az ügy egyre bonyolultabbnak látszik, ám Kántor ügyességének köszönhetően sikerül elfogni a rablót és a gyilkost is.
Az erdész halála című.
Kántor egyre híresebb a rendőrségen, amikor a tőrösi erdészhez látogatóba érkezik az unokaöccse és annak barátja, egy amerikai milliomos. Azonban a vendégség látszat, mert arra kérik a házigazdát, hogy rejtsen egy gyémántokkal teli kézitáskát. Az erdészt azonban meglesik és meg is gyilkolják, eközben a Pesten tartózkodó unokaöcs sem tétlenkedik, mivel a barátjával ők is a rossz úton járnak. Kántor és bátor gazdája elfogják a tetteseket.
A havas történet
Az egész nyomozócsoportot vidékre küldik, ahol semmi sem történik, Csupati unja a vidéki életet, amikor megismerkedik egy csinos lánnyal, aki meghívja lovagolni a méntelepre. Itt azonban egy kártyabarlangot fedez fel, emellett a bányában dolgozók bérét is elrabolják, Az események felgyorsulnak, és a tettesek is hamar rendőrkézre kerülnek.
Az ellopott vonatban a két állomás között eltűnik egy vonta, amin több milliós postazsákok vannak. A nyomozás a forgalmistához és öccséhez vezetnek. Leleplezésükben Kántor nagy szerepet kap, sőt megment Bokor az életét is.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Casinó

Idestova húsz esztendeje dédelgette a sorozat ötletét Szurdi Miklós rendező, akinek olyan sikersorozatok fűződnek a …

Hozzászólás