Kezdőlap / Társadalom / Esküvői fotózás / Kategóriák a TTD fotózásban

Kategóriák a TTD fotózásban

Egyre nagyobb teret hódít a Trash The Dress fotózási stílus, amelynél szinte bármilyen ötlet megvalósítható. Az alábbiakban szerepel néhány kategória a legnépszerűbbek közül.
A TTD fotók készülhetnek természetes környezetben, ami lehet egy tópart, egy szép erdei tisztás, vagy akár a tengerpart is, mezők, rétek szintén remek helyszínül szolgálnak, vagy akár a sziklás, kisebb vízesésekkel tarkított tájak is. A „normál” esküvői képekhez képest azonban itt nem csak megjelenik a természetben a pár, hanem a része is lesz, nem kímélve a ruhákat (sziklákon fekve, tóban állva).
Létezik az úgynevezett bolondozós kategória is, amikor a fotózást bulinak fogja fel az ifjú pár. Ezek a képek általában színesek, rikítóak, számos tréfás kiegészítővel. Ilyet lehet akár a festékszóróval lefújt menyasszonyi ruha, vagy akár kiömlött, szétkent, különböző színekből összekevert festéktócsában fekvő pár.
A „koszolós” képek a legelterjedtebbek, ezeknél semminek nincs akadálya, és semmi sem túl koszos. Legyen az akár sárban vagy koszos vízben fekvés stb. Bár a fotósok körében már nem arat osztatlan örömöt a TTD fotózásnak ez a stílusa.
A tanyasi környezetben készült képekből is sokat felfedezhetünk. Ekkor kiváló „képalanyként” szolgálnak a búzatáblák, szénakazlak, mezőgazdasági eszközök, akár háziállatok is. Ez leginkább Kanadában és az USA-ban kedvelt.
És persze nem maradhatnak ki a sorból a morbid alkotások sem. Bár a menyasszonyok és a fotósok sem kedvelik túlzottan, hiszen a képek gyakran azt sugallják, hogy a rajta szereplő menyasszony vagy vőlegény nem él, ezt támatszja alá a környezet, az ábrázolás is (pl. vízen lebegve, kiterülve a földön, de szerepelhetnek a képeket megkötözött, vagy lánccal kikötött szereplők is).
Készülnek „tüzes” TTD képek is. Amelyeken a menyasszonyi ruha lángra kap a menyasszonyon, a kép kedvéért, de a kivitelezéshez trükköket használnak (pl. először lefotózzák a menyasszonyt a még ép ruhában, majd ezután egy bábun gyújtsák fel, majd a két képek „összemossák”, vagy olyan szögből fényképezik le a tűz mögött álló arát, hogy úgy tűnjön a ruha ég).
És végül, de nem utolsósorban: a szakmai fotók. Amikor a pár valamelyik tagjának foglalkozása adja az ötletet a fotózáshoz (tűzoltó, rendőr).

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A jó esküvői kép kulcsa…?

Az esküvői fotózásra nagy hangsúlyt kell fektetni, hiszen nem emlékezhetünk minden apró részletre, ami megtörtént. …

Hozzászólás