Kezdőlap / Terhesség / Kerüljük a “görcsös” teherbeesés előtti pillanatokat!

Kerüljük a “görcsös” teherbeesés előtti pillanatokat!

Ha a férfi a várt nemi aktus előtt elkezd szorongani: sikerül-e majd neki? helyt tud-e állni? – akkor a szeretkezés éppen a túlzott koncentrálás miatt gyakorta sikertelen lesz. A tudatos kontroll ugyanis nemegyszer megzavarja a nemi mechanizmusok reflexköreit. Mindez persze csak növeli a férfiak aggodalmát a következő lehetőség előtt, és ezzel olyan ördögi kör indul be, amely csak jó orvos vagy pszichológus, de még inkább a problémát felismerő és megértő, türelmes társ segítségével küzdhető le. Főleg ez utóbbi és az idő (a megszokás), a helytállás miatti szorongás elcsitulása hozza meg a gyógyulást.
Az elmondottak érvényesek – bár másképpen – a nőkre is. A nők általában túl sokat várnak az első szeretkezéstől, és ezért legtöbbjük csalódik. Nem kell azonban attól tartani, hogy az első kellemetlen élményt nem váltja majd fel jobb. Megfelelő emberi és szexuális társkapcsolatokban ez igenis remélhető, sőt várható.
A nemiség társadalmi megítélése
Most amolyan átmeneti időszak tanúi és résztvevői vagyunk. Már nem szégyellni való a nemiség, de még mindig zavarba jövünk, ha állásfoglalásra kényszerülünk. Remélhetőleg hamarosan nyíltan és pirulásmentesen, de azért a szükséges szeméremmel és intimitással vállalhatjuk a nemi életet is, mint életünk többi természetes megnyilvánulását.
Mennyire fontos a nemi élet adta öröm?”
Csak az embernek adatott meg, hogy életének egyes állomásai. nál a teljes megelégedettségnek, a boldogságnak – sajnos – múló érzését sajátos lelki állapotban megélje, és a megízlelt élményt min dig visszavárja. A boldogságérzés is az emberiség különleges adottságainak köszönhető. Igy, többek között képessé váltunk i lét- és fajfenntartási ösztönök humanizálására. Nemcsak azén eszünk, hogy szervezetünket tápláljuk, hanem mert kellemes egyéni és társasági élvezetet okoz.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mit nem szabad enni és inni terhesség alatt

Nem igaz hogy terhesség alatt kettő helyett kell ennünk. Sokkal lényegesebb, hogy MIT együnk, nem …

Hozzászólás