Kezdőlap / Kopaszodás / Kopaszság és okai, ellenszerei

Kopaszság és okai, ellenszerei

Sokan nem gondolják, hogy a kopaszodás nemcsak a férfiaknál jelenthet problémát, hanem a nőknél is gyakran jelentkezik.
Míg a férfiaknál leggyakrabban ez a genetikának tudható be, addig nőknél pajzsmirigybetegség vagy vérszegénység is okozhatja, továbbá a magas tesztoszteronszint is okozhat a női szervezetnél kopaszodást, valamint a hajfesték vagy a dauer használata. Olykor bizonyos gyógyszerek is okozhatnak kopaszodást, és előfordulhat a fejbőr gombás vagy bakteriális fertőzés miatt is. A hölgyeknél gyakorlatilag az egész fejet érinti a kopaszodás, míg a férfiaknál a fejbőr egy részéről tűnik el a haj.
Amennyiben erős hajhullást tapasztalunk, meg kell számolni, hogy tulajdonképpen mennyi is hullott ki. A napi 150 szálnál több már kórosnak számít, így ha legalább ennyi szál kihullott, célszerű egy alapos orvosi kivizsgálással indítani, amely hamar feltárhatja ennek a nem kívánt mellékhatásnak az eredetét.
Leggyorsabban úgy szüntethető meg a kóros hajhullás, ha egyrészt megállítjuk a hullást, valamint elősegítjük az új haj növekedését. Az egészséges hajhoz elengedhetetlen a tápanyagdús táplálkozás, hiszen a különböző ásványi anyagok hiánya is okozhat hajhullást, amely később kopaszodáshoz is vezethet. Figyelni kell arra, hogy megfelelő mennyiségű cink és vas kerüljön be a szervezetbe, valamint próbálkozhatunk különböző gyógynövényekkel is, úgymint a csalán vagy a mezei zsurló. Ezeket alkalmazhatjuk teaként fogyasztva vagy pedig hajöblítőként. Pozitív hatása lehet még, ha masszírozással serkentjük a fejbőr vérellátását, valamint ha elhagyjuk a hajfestéket és a dauert.
Látványosabb eredményt érhetünk el egy szépségklinika meglátogatásával, azonban ez nem annyira pénztárcakímélő megoldás. Itt válogathatunk a mezoterápiás és kollagénes kezelések között, valamint különböző belsőleg és külsőleg is alkalmazható gyógykészítmények állnak rendelkezésre.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Őszi lombhullatás

Őszi lombhullatás… én csak így hívom, amikor átvitt értelemben több hajam marad a fésűben vagy …

Leave a Reply