Kezdőlap / Kopaszodás / Kopaszság, sárm vagy bosszúság?

Kopaszság, sárm vagy bosszúság?

Kopaszodás, sárm vagy bosszúság?

A haj az arc egyik legmeghatározóbb jellegzetessége, hiszen egy frizuraváltás akár felismerhetetlenségig meg tudja változtatni egy egy személy karakterét. Talán ebből is fakad a frizurák változatossága és fontossága.
Akinek persze nincs vagy éppen kevés a haja kimarad ebből a divatvonulatból, hacsak nem vendéghajat, póthajat vagy éppen parókát nem szerez be.
A kérdés felmerül ilyenkor, hogy mi jobb a pótlás, vagy a hiány felvállalása? Szégyellnivaló vagy éppen sármos egy magas homlok vagy egy csillogóan kopasz fejtető?
Harcolni kell-e ellene, vagy elfogadni és a lehetőségek adta keretekből a legtöbbet kihozni.
Manapság nagyon elterjedté vált a rövid úgynevezett tüsihaj, illetve a teljes kopaszság is. Az is igaz hogy él egyfajta rossz társítás az emberekben, hogy az ilyen „firzurával” bíró férfiak kemények, bűnözők és agresszívak. Tagadhatatlan, hogy a tüsi haj vagy a kopasz fej sugall egyfajta agresszivitást, de határozottan ki lehet jelenteni, hogy ez csak rossz társítás, és semennyivel nincs több bűnöző az ilyen emberek között, mint a „normál” frizurások között.
A rövid hajnak ezen a „rosszfiús” vonulaton túl van egy férfiasságot kihangsúlyozó jellemzője is. A nők többsége (saját nem reprezentatív felmérés alapján) férfiasabbnak vonzóbbnak tartja a rövidhajat vagy a kopaszságot. Az is fontos, hogy ez a hajviselet rendezettséget tisztaságot és ápoltságot sugall.
A póthajjal, parókával operáló férfiak sokkal inkább a nevetségesség felé sodródnak, mert van abban egyfajta komikum mikor valaki egy régvolt hajszínt, hajbőséget kísérel meg nem túl sikeresen visszahozni.
A gondolatmenet mindenképpen a felvállalás felé mutat, azaz a kor a körülmények a genetika adta hátrányokat elfogadva azokat a saját javunkra fordítva sokkal inkább tudjuk önmagunkat is felvállalni, ami önbizalmat magabiztosságot eredményez, ami pedig mindig sugárzik a környezet felé.
A kopaszság, ritka haj nem szégyellnivaló, a rövid haj nem elítélendő kirekesztésre okot adó viselet, ezért bárki számára felvállalható hordható, és garantáltan elfogadottabbá teszi a viselőjét mint egy festett, fésülésekkel ezzel-azzal kísérletező embert
Merjünk tehát önmagunk lenni, mert ha mi elfogadjuk magunkat akkor más is ezt fogja tenni!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Őszi lombhullatás

Őszi lombhullatás… én csak így hívom, amikor átvitt értelemben több hajam marad a fésűben vagy …

1 hozzászólás

  1. Mindazoknak akiket zavar hogy ritka a hajuk, vagy már kopaszodnak, segíthet a MANE hajdúsító-erősítő spray, amitől néhány perc alatt a hajuk dúsabb lesz, eltakarva a ritka fejbőrt.

Leave a Reply