Kezdőlap / Plasztika / Mellplasztika „hozott anyagból”

Mellplasztika „hozott anyagból”

Mind a férfiak, mind a nők többségének véleménye szerint a nagyobb mell az élet sok területén előnyt jelent. Rengeteg rémtörténetet lehet hallani mostanában a mesterséges mell implantátumok káros hatásairól, ezért bizonyára sokunkban felmerült a kérdés, hogy ez vajon természetes alapanyagokból megoldható-e. Az egyik leggyakoribb és leginkább keresett korrekciós műtéttel kapcsolatosan új módszereket fejlesztettek ki.
A szilikon-mentes emlőnagyobbításnak több módszere létezik.
Az egyik ilyen módszer, amikor különböző feltöltő anyagokat fecskendeznek be, mely pár év alatt felszívódik, tehát nem hoz tartós változást, azt ismételni kell a szükséges eredmény elérésének érdekében.

A másik módszer, mely még jelenleg még kísérleti szakaszban van a saját zsírsejtekkel történő feltöltés. Ezen belül is kutatások folynak a felnőttkori, zsírban lévő őssejtek átültetésével kapcsolatban.

A plasztikai sebészet számára nem ismeretlen az a módszer, hogy a zsírleszívást követően rendelkezésre álló saját zsírsejtek visszaültethetők a test különböző részeire. A zsírsejtek átültetése viszont számos – még egyenlőre nem megválaszolt – kérdést vet fel. Ha a beültetett sejtek a környezetükben lévő sejtektől nem kapnak megfelelő oxigént és egyéb anyagokat, továbbá, ha akár kisebb sérülés is van rajtuk, könnyen elhalhatnak, így szövődmények kialakulásának a kockázatát hordozzák magukban.
Az őssejtek átültetésével kapcsolatban különbséget kell tenni a felnőttkori és a magzati őssejtek között. A magzati őssejtek nem differenciálódtak még, ezért azokat megfelelően kell stimulálni, hogy más sejtekké alakuljanak, ezzel szemben a felnőttkori őssejtekkel kapcsolatban nincs ilyen teendő.
Maga az eljárás abból áll, hogy a páciens saját zsírszövetéből végeznek zsírleszívást, majd a zsírból kinyert őssejteket ismételten hozzákeverik a zsírhoz, melyek bejuttatnak a mellbe. Az őssejtek új helyükre keverve elindítják az új zsírszövet kialakulását, így természetes módon növelve a kebleket.
Az műtéthez nem szükséges altatás, helyi érzéstelenítéssel is elvégezhető és mindössze pár órát vesz igénybe. Az orvosok eddigi tapasztalati alapján az ezzel a módszerrel végzett mellnagyobbító műtétek eredményeképpen a női mell az eredeti méretének kb. a felével lesz nagyobb fél éven felül.

A Japánban és az Egyesült Államokban folytatott kísérletek sikerrel kecsegtetnek, tartósnak és biztonságosnak tűnik ez az eljárás.

A kísérletek során szerzett tapasztalatok alapján ez a módszer sikerrel lesz alkalmazható a plasztikai sebészet többi területén is, mint például fenék, comb, csípő korrekciója.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ránctalanítás szike nélkül

Thermage. Ez a szó takarja azt a technológiát, ami forradalmasítást jelent a ráncok eltüntetésében, illetve …

Hozzászólás