Kezdőlap / Önismeret / Ezoterika / Kopogó szellem

Kopogó szellem

A kopogó szellem az élőkkel tartott kapcsolatban játssza a legaktívabb, legmozgalmasabb szerepét. Gyakran megjelenik ilyenkor hangos dörömböléssel, kopogással, tárgyak hajigálásával, szétzúzásával hívja fel magára a figyelmet. A német és angol nyelvterületeken a kopogó szellemet „Poltergeist” néven emlegetik. A parapszichológiai jelenségek – mint a kopogó szellem is – működésének nem ismerjük a magyarázatát. Mivel ez a jelenség azonban jól látható, hallható, érzékelhető, a megfigyelők szerint legjobban a garázdálkodáshoz hasonlítható. A szellemkutatók és azok akik megfigyelték a poltergeist működését azt a különlegességet tapasztalták, hogy leggyakrabban a szellem egy kiskorú személy jelenlétében lép akcióba. Ezt azzal magyarázzák, hogy a kopogó szellemnek a fiatalok sajátos plusz energiájára van szüksége, hogy a saját energia szükségletét szinten tudja tartani. Azt is megfigyelték, hogy a poltergeist akkor jelenik meg, ha fiatal életerős médium kerül a közelébe. Ilyenkor haladéktalanul, de mindig láthatatlanul megkezdi a működését.
A kopogó szellem rosszindulatú, lármás, gonosz kiszámíthatatlan, enyveskezű, valódi vérszívó, egyszóval minden rossz tulajdonsággal fel van ruházva.
A különbség a közönséges szellem és a kopogó szellem közt, hogy a közönséges szellem alkonyatkor jelenik meg, míg a kopogó szellem nappali világosságban is szeret „szerepelni”, valamint az, hogy míg a közönséges szellem a magányt szereti, a kopogó szellem társaságban szeret tartózkodni.
A kopogószellemről vagy más néven poltergeistről szóló történeteket százszámra lejegyeztek nemcsak Európába, hanem az egész világon.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Alkímia

Az alkímia -mai szóval iskola- egy ősi beavatási rendszer, amelynek lényegében semmi köze a kémiához. …

Leave a Reply