Kezdőlap / Pénzügy / Biztosítás / Kösd meg és rájössz nincs is biztosításod

Kösd meg és rájössz nincs is biztosításod

A történet nagyon egyszerű. Van egy házaspár akik vesznek egy ingatlant. Természetesen nagyobb rész hitelből. A bank ragaszkodik a biztosításhoz, persze a józan paraszti ész is ezt diktálja. Megkötik a szerződést most már minden rendben. Négy év múlva egy biztosítási ügynök vetődik oda, aki több cég termékeit kínálja. Beszélgetnek, közben az ügynök kiszámítja, hogy a nála lévő ajánlatokból melyik lenne a legolcsóbb. Nagyjából ugyanazon az áron van a többi biztosítási csomag is. Egyszer csak a szakember felkiált: Erre a területre a maguk biztosítása nem jó! Hitetlenkedés, csodálkozás és értetlenség. A pár bemegy a biztosítóhoz, s lám tényleg nem vonatkozhat rájuk a megkötött szerződés. Onnan a bankba, ahol rácsodálkoznak a négy évvel ezelőtti papírokra, mivel ez a biztosítás így szerződésen kívül van.
Tehát négy évig fizettek egy olyan dologért, ami bármilyen kár esetén egy fillért sem adott volna nekik. Erre egy „egyszerű” biztosítási ügynök jött rá. Na most merre tovább?
Tanulság: minden hivatalos irat minden egyes betűjét át kell rágni. Akkor is ha nincs rá idő, akkor is ha nem érdekel, akkor is ha sürgetik az aláírást.
Képzeljük el a házaspárt, ha nagyobb vihar esetén lesodorja a házuk tetejét a szél. Vagy csak történik egy nagyobb beázás. Ott állnának a romok között és nem térítené meg nekik senki a károkat. Lehetne menni pereskedni de a legtöbb ember nem szívesen járkál ilyen helyre. De még ha per is lesz belőle, ítélet esetleg évek múlva. Az sem biztos ki győzne. Addig? Fizethetnék a törlesztőt egy rom után.
Kedves olvasó remélem segítségére volt ez a kis történet. Igaznak igaz, gondolkodjon el rajta. Ön is járhat így!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az életbiztosítások kialakulása

Az életbiztosítások megjelenésének elengedhetetlen feltétele volt a csillagász, Edmond Halley által 1693-ban megalkotott halandósági tábla. …

Leave a Reply