Kőszeg

Sokan csak hazánk ékszerdobozaként emlegetik Kőszeget. Ez egyáltalán nem túlzás. Ez a kis határ menti város tényleg Magyarország egyik legszebb, és legnyugodtabb városa. A környék gyönyörű, és a város fontos történelmi múlttal rendelkezik, ezért kiváló úti cél a természetjáróknak is, és azoknak is, akiket inkább a történelem érdekel.
Mire számíthat aki idelátogat? Első sorban nyugalomra, és kedves, vendégszerető emberekre, finom ételekre, és a méltán híres kőszegi borokra.
Ha a történelem iránt érdeklődik, akkor feltétlenül meg kell látogatni a várat, ami központi szerepet tölt be a varosban. Be lehet járni a várfalat, illetve fel lehet menni a vár tornyába is, ahonnan gyönyörű látkép tárul elénk.
Aki inkább a természetet kedveli, annak a kőszegi hegyeket ajánlom. Remek túrákat lehet itt tenni, és sok látnivaló van a hegyekben. Itt van például az Óház kilátó, a Stayer házak, a hét forrás. Ezek mindegyike egy kellemes gyalogtúra során megtekinthető. A túrázás után érdemes még megnézni a csónakázó tót, ahol lehetőség van vízibiciklizésre, vagy csónakázásra is.
Aki az építészetet kedveli, az sem marad látnivaló nélkül. A vár környékén megtekintheti a szinte változatlanul fennmaradt utcákat, ahol remekül latszik, mennyit emelkedett a varos szintje az évek alatt. A hősök kapuja, és a Jézus Szíve templom is érdekes, és szép látványosság.
Akik gasztronómiai túrát terveznek, azoknak is jó választás a város, mert rengeteg jó étterem, borozó, és kávéház van.
Remélem kedvet csináltam egy Kőszegi kiránduláshoz. Akar csak egy hétvégére is érdemes elutazni. Biztos, hogy vissza fog térni még.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lillafüred és a Barlangok

Ebben a cikkben a Lillafüredi Anna-barlangról és a Szeleta barlangról lesz szó. Elsőként következzen az …

Hozzászólás