Kezdőlap / Utazás és szabadidő / Különleges szállodák világszerte

Különleges szállodák világszerte

A turizmus területén az egyik fő vonzerő a különlegesség, az egyediség, az, hogy a turista valami nem mindennapi élmény részese lehessen. Ezt célozzák a világ több részén üzemelő különleges szálláshelyek, melyek fekvésüknél vagy helyüknél fogva kuriózumnak számítanak a szállodaiparban. Az ilyen helyen történő elszállásolás a vendég számára gyakran felér bármelyik ötcsillagos szállodalánc szolgáltatásaival.
A Jules névre keresztelt víz alatti szálloda Floridában, Miamitól kb. egyórányi autóútra található. A vendégek csak érvényes búvárigazolvánnyal vagy egy négyórás búvártanfolyam elvégzése után úszhatnak le a hét és fél méter mélyen fekvő bejárathoz. A szálloda 16*6 méteres, háromszobás, acélból és akrilból készült. A vendégek a hajóablakon keresztül csodálhatják a víz alatti világot. A szállót 36 méteres légtömlő köti össze a felszínnel. A rendezvényszervezés és a különleges tengeri étkek készítése is a szálló szolgáltatásaihoz tartoznak.
A svéd Jéghotel november és március között üzemel, mivel jégből és hóból építik fel minden évben. Több ezren veszik igénybe évente az északi sarkkörtől 150 kilométerrel északabbra fekvő szálló szobáit. Minden hálószobában lucfenyőgallyakkal, szarvasbőrrel, meleg hálózsákokkal borított jégágyak várják a vendégeket, melye -35 fokig védik őket a fagyhaláltól. Mindezek ellenére a bejelentkezési űrlap záradékában a szálló kijelenti, hogy amennyiben a vendég tüdőgyulladásban, vagy kihűlésben halna meg, a szálló elhárít minden felelősséget. A szobák mellett művészeti galéria, kápolna, mozi és diszkó is helyet kapnak a jégbarlangban.
A dél-spanyolországi Gaudix Európa legnagyobb őstörténeti barlangkomplexuma, amelyben több, mint 200 hegyi üreg található. A barlangokat is magába foglaló remek helyszín szintén egy különleges szállodának ad otthont, ahol a szobákban nyitott tűzhely, televízió és a nappali mellett még egy kis konyha is találhatóak. A hálószobákból leereszkedve elérhető a barlangszálló recepciója, a bár és az étterem. A túrázás, a hegymászás és a lovaglás tartoznak a terület sportkínálatához.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Abádszalók

Abádszalók a Tiszát és a Tisza-tó környékét ismerők kedvenc kikapcsolódási és pihenési helye. Egész évben …

Hozzászólás