Kezdőlap / Állatok / Kutya / Kutyával szabadságon

Kutyával szabadságon

Ha hosszabb időre elutazunk kedvencünkkel, állítsunk össze számára egy kis úti felszerelést. Csomagoljunk be egy hazai szagokkal teli takarót vagy alvókosarat, vigyük magunkkal megszokott etető-, itatóedényét. Fésűnek, kefének és alapvető orvosiságoknak is legyen hely az útravalók között. Útközben tartsunk 2 óránként pihenőt, ez nekünk sem árt. Tegyünk elé vizet, hátha megszomjazott az úton, enni csak az utazás végén kaphat.
Egyes kutyák nehezen viselik az utazást, rosszul érzik magukat, és félni kezdenek. Szép fokozatosan, rövidebb utakkal próbáljuk meg hozzászoktatni őket a gépesített mozgáshoz, soha ne feledjük utána megdicsérni őket. Kifejezetten kutyák számára készült utazási betegség elleni gyógyszerek is kaphatók.
Külföldre utazáskor a veszettség elleni oltásról se feledkezzünk meg. Egyes országokban hatósági állatorvosi igazolást is kérnek beutazáskor. Angliában és Írországban csak 4 hónapos karantént követően lehet csak bevinni.
Az elkóborolt, elveszett kutyákat azonosító jeleik alapján könnyen vissza lehet juttatni gazdájához. Fültetoválás vagy bőr alá beűltett mikrochip segítségével könnyen kideríthető a gazdátlan kutyák „ személyazonossága”.
A fülkagyló belső oldalára tetovált szám vagy betűsor életre szólóan megmarad. Maga a tetoválás terméseztessen altatásban történik. A mikrochip egy apró kapszulában foglal helyet, amelyet speciális készülékkel lehet beültetni a bőr alá. Lényegében egy mini adókészülékről van szó, az azonosító kód speciális vevőkészülékkel hívható le.
Hasznos újdonság a sötétben világító nyakörv.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ariége-i vizsla

Elegáns megjelenésű kutyus valamivel erőteljesebb testfelépítése van, mint a Pointernek. Feje keskeny szeme sötétbarna. Fülei …

Hozzászólás