Kezdőlap / Hitel / Lakásvásárlási hitelek

Lakásvásárlási hitelek

Szinte nincs ember, aki ne tudná, mi az a hitel. De vajon tényleg így van? Pár alapdolgot olvashatunk most el itt. Igaz, hogy hitelfelvétellel pénzt szerezhetünk. De milyen áron? Utána évekig törleszthetjük az adósságot. Mégsem indulhatunk hitel nélkül a nagyvilágba. Valahol élnünk kell, valahol fel kell nevelni a gyerekeket. Otthont kell teremteni, és az nem megy pénz nélkül.
Erre való a lakáscélú hitel. Ahány bank, annyi fajta. Bár az se biztos, hogy valaki igényelheti. Mire is lesz szükségünk, ha bele akarunk vágni: jövedelemigazolás, munkáltatói igazolás, több helyen önerő. Az sem mindegy, milyen házat és hol vennénk, és persze mennyiért. A bankok, illetve hitelező cégek kiszámolják például azt is, hogy a rendszeres havi jövedelemből számos tényező mellett képes lesz-e fizetni az ügyfél.
A lakáshitel forint- és devizaalapú lehet. A devizánál vállalni kell az árfolyamkockázatot, melynél a törlesztőrészlet éveken, vagy akár hónapokon belül a duplájára növekedhet. Sok hitelintézet fix kamattal hirdeti a kedvező kölcsönöket, hiteleket. De ne erre figyeljünk! A “fix” szó nem a törlesztőrészlet nagyságára utal, hanem csak a kamatra! Attól még a részletünk az egekig emelkedhet, csak mert nem változik a rászámolt kamat.
A lényeg, hogy próbáljuk elkerülni a visszafizetés-képtelenséget, különben számolhatunk a sorozatos felszólító levelekkel. Végül pedig a behajtó kopogtathat a házunk ajtaján, ami még csak nem is teljesen a miénk. Úgyhogy mielőtt belevágunk a hitelkérelembe, minden feltételt jól gondoljunk át, megfelelünk-e valamennyinek, és később sem kerülünk kellemetlen helyzetbe.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vállalkozói hitel kezdőknek

A mai bizonytalan világban, amikor a munkaerőpiacon folyamatos leépülés tapasztalható egyre többen gondolkodnak abban a …

Hozzászólás