Kezdőlap / Utazás és szabadidő / Kirándulás / Látogassunk el Egerbe!

Látogassunk el Egerbe!

Kiváló választás kiránduláshoz Heves megye székhelye, Eger. Ez a város Észak- Magyarország második legnépesebb települése, ami nem is csoda, hiszen gyönyörű történelmi város számos múzeummal, emlékművel és természetesen a híres Egri várral. A település 21 városrészre osztható, melyek közül néhány mindenki számára ismerősen csenghet. Ilyen például a Szépasszony-völgye, ahol számos borospince található. Ha valaki itt jár, mindenképpen kóstolja meg az Egri bikavért, mely nemzetközi szinten is elismert magyar bor!

Természetesen az Egri várat sem szabad kihagyni, hiszen ez volt az első olyan vár, melyet sikerült megtartani a törökök elleni harcban 1552-ben Dobó István parancsnokságával. Itt játszódik Gárdonyi Géza Egri csillagok című regénye, mely pont ezeket a harcokat eleveníti meg. Érdekesség még, hogy ezen a településen született Bródy Sándor író és Szekeres Adrienn énekesnő is sok más híres emberrel együtt. Valamint itt forgatták a Szinglik éjszakája című filmet is.

Azoknak, akik érdeklődnek a művészetek iránt, érdemes ellátogatni az Egri Művészetek Házába, a Vitkovics Házba, melyben a Kepes György Vizuális Központot találjuk. Szánjunk még időt a Nemzeti Bormúzeumra, a Spekula Csillagvizsgálóra és a Gárdonyi Géza Emlékmúzeumra is!
Számos templom is található Egerben. Ilyen például az Egri Bazilika, a Jézus szíve Templom vagy a Szent Sebestyén vértanu Temploma.

Eger annyi látványosságot tartogat, hogy egy nap alatt csak töredékét nézheti végig az ember, ezért érdemes többször is ellátogatni ide vagy hosszabb időt tölteni itt!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lillafüred és a Barlangok

Ebben a cikkben a Lillafüredi Anna-barlangról és a Szeleta barlangról lesz szó. Elsőként következzen az …

Hozzászólás