Loro park

Egy méltán világhírű állatkert 1972-ben nyitott meg Tenerife szigetén Puerto de la Cruz külvárosában. Aki egyszer ellátogat ide a többi állatkert már nem lesz olyan izgalmas és szép. A parkban ha mindent meg akarunk nézni legalább 1 napos program. 135 000 m2-es területen elterülő park egy trópusi botanikus kert tele növényekkel, virágokkal, pálmafákkal, orchideákkal és ebbe a csodálatos környezetben élnek az állatok. Megtaláljuk itt a csimpánzokat, fókákat, gorillákat, pelikánokat, iguanákkat, alligátorokat, flamingókat, jaguárokat, óriás teknősöket, tigriseket, egzotikus halakat. Láthatunk itt fehér tigrist, kardszárnyú delfint. Európa legnagyobb delfináriuma található itt. A delfin showműsorokban megcsodálhatjuk ezeknek a nagyon intelligens állatoknak bemutatóját napi négy alkalommal. A kardszárnyú delfinek három alkalommal láthatóak. Kedvességük, bájuk mindenkit elvarázsol. A Loro Parkban található Európa leghosszabb cápa alagútja is , valamint a hozzá tartozó akváriumban több mint 20.000 tengeri állat és növény tekinthető meg. Igazi víz alatti világban csöppenünk.
Loro Park büszkélkedhet még a világ legnagyobb papagáj gyűjteményével. Megcsodálhatjuk a sokszínű madarakat és betekinthetünk a fiókák etetésébe is. Papagáj Show napi hat alkalommal mutatja be az ügyes csőrősöket. Szabadtéri röptetés szerepel az előadásban. A madarak itt igazi otthonos környezetben élhetnek.
A fóka show is kihagyhatatlan naponta öt alkalommal láthatjuk ezeket, a bohókás élőlényeket, akik megnevetetik a nézőket.
Loro Park ad otthont a világ legnagyobb pingvin házának is, ahol mesterséges eszközökkel igazi jeges sarki időjárást biztosítanak, otthonos környezetet a pingvineknek. A pingvinárium 1999-ben nyílt meg. A mozgószalagra ráállva lassan indul az Antarktiszi séta, halk zene szól és olyan, mintha ott lennénk a déli sarkon. Az üvegen túl esik a hó és a pingvinek egy csapata közel az üvegfalhoz úszik, szinte repül a vízben a másik csapat pedig a szárazon tollászkodik, szárad. 3 különböző pingvinfajnak ad otthont a csodálatos pingvin ház.

A gyerekekre is gondoltak játszótér komplexum épült a számukra ahol a szülők megpihenhetnek még a gyerekek játszanak.
A park területén több pihenő rész van kialakítva ahol egy finom ebédet vagy uzsonnát is elfogyaszthatunk a nap során. Este pedig élményekkel telve hagyhatjuk el ezt a kis földi paradicsomot.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Palmitos park

Gran Canaria szigetén nem messze Maspalomastól található a hegyek között ez a kis idillikus állatkert. …

Leave a Reply