Kezdőlap / Utazás és szabadidő / Kirándulás / Mecsek gyönygíszeme

Mecsek gyönygíszeme

Sikonda

Gyógy- és üdülőhely-jellegű fürdőhely Pécstől 18 km, Komlótól 4 km-nyire nyugatra, a Mecsekhez csatlakozó dombok oldalán árnyas erdőktől körülvéve szélvédett festői völgyében épült Sikonda. Közigazgatásilag Komlóhoz tartozik ,régen a bányászváros üdülőhelye volt ,ma már
Wellness hotel és Fürdő amely 2004-ben ,1928-ban átadott fürdő utódjaként épült.
Sikonda Wellness hotel és Fürdő ,szobák nagy részéből vagy a környezet gyönyörű panorámája vagy a szabadtéri élményfürdő tárul elénk.
Sikonda hévizét 1928-ban tárták fel és a forrás köré hamarosan virágzó fürdőtelep épült.
1933-ban gyógyfürdővé nyilvántartatták.
A 4,6 hektáros parkkal körülvett környezetben fekvő – saját forrásból táplálkozó – termálvizű szabadtéri élményfürdő és napozókert a regeneráló nyugalom szigete. A nyitott sportmedence a strandolni és úszni vágyók paradicsoma. Páratartalma magas átlagosan 60-80%, tiszta, por-, csíra- és füstmentes. Levegő negatív ionjai vannak túlsúlyban, mely nyugtató hatással bír a szervezetre.
Középhőmérséklet 3-5 °C fokkal alacsonyabb az ország más részéhez viszonyítva ,az éves átlagot tekintve. Vonzerejét a természet közelsége és az egyedülálló mikroklímája adja. A nagy kiterjedésű erdőknek köszönhetően a levegő relatív, viszonylag csekély a légnyomás változás,amely hozzájárul a kímélő klíma jelleghez.

E festői szépségű egyedi klímával rendelkező völgyben a sikondai horgásztavon országos horgászengedéllyel lehet horgászni.
De innen kirándulás Bakócára. Sáfrány Géza fazekas népművész kiállításának megtekintése is felejthetetlen élményt nyújt.
Sáfrány Géza
fazekasmester 1905-1995.
Sáfrány Géza 1933-ban kapott iparengedélyt.
A Népművészet Mestere díjat fazekas tudásáért 1978-ban kapta meg. Korongozáshoz az agyagot,és a festéket saját maga állította elő.1973-ban nyílt múzeum munkáiból,melyek a 19. század fazekas hagyományait követte.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Velencei-tavi üdülő- és kirándulóhelyek

A Velencei-tavat forgalmas üdülő-és kirándulóhelyek egész láncolata keretezi. Főként közlekedési okoknak tulajdonítható, hogy a legismertebb, …

Hozzászólás