Kezdőlap / Meditáció / Meditálás, a lélek nyugalma

Meditálás, a lélek nyugalma

Meditálás a test és a lélek megnyugvása, miközben a külső zavaró tényezőkről, a mindennapi élet nehézségeiről megfeledkezünk és hagyjuk, hogy szétáradjon bennünk a pozitív energia. Meditálás nagyon sokféle lehet. Ez a fajta relaxáció által felfedezhetjük, illetve fejleszthetjük megoldóképességeinket, jobbá válik megítélőkészségünk és könnyebb elérni az életcélunkat. A sokrétű lelkigyakorlat hatására testünk újult erőre kap, életünket többé nem keserítik meg a szürke, gondokkal teli hétköznap. Hisz a XXI. század rohanó világában a legfontosabb a lelki béke az egyensúly megtalálása önmagunkkal és testünkkel. Rendszere gyakorlást követően az emberek felé olyan pozitív kisugárzást nyújtunk, aminek következtében mindent elérhetünk, amit elterveztünk. A meditálást kiegészítve egy nagyon hasznos tipp, amivel céljait sikeresen meg is valósítja. Írja ki azt a dolgot az hálószoba ajtajára, amit el szeretne érni, meglátja a kitartás meghozza gyümölcsét, befogja vonzani, hisz agyunk csodákra képes. Eme módszer segítségével, mint a meditálás alatt elméjét egy meghatározott pontra próbálja fókuszálni. Meditálás során sokkal nyugodtabbá válunk, hisz a szívverésünk fokozatosan csökken.

Meditáció lépésről-lépésre:
1. Mielőtt elkezdi a gyakorlatot, fontos, hogy olyan helyet keressen, ahol biztosan nincs, aki zavarná!
2. Üljön le, Önnek a lehető legkényelmesebb pozícióban
3. Majd csukja be a szemét, és szépen lassan, kezdje a feje búbjától egészen a kis láb újáig ellazítani testét, engedje, hogy a nyugalom varázsa hogyan hatol szét testében, lelkében!
4. Majd gondoljon, akár egy gyönyörű kertre, tengerpartra, vagy arra a dologra amiben sikeres szeretne lenni, de elég ha csak hagyja, hogy a szép gondolatok járják körül testét.
5. Majd 20-30 perc leteltével nagyon lassan térjen vissza a tudatba, fokozatosan térjünk vissza a “valóságba”.
Ahhoz, hogy e módszerrel karban tartsuk testünket naponta végezzük el a gyakorlatot, de legalább hetente négyszer.
Ön tudta azt, hogy a legjobb meditálók, mesterek képesek akár a legzajosabb utcán is meditálni?

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A meditáció nem imádság

A meditáló elme csöndes. Ez nem olyan csend, amilyet a gondolkodás elképzel; nem a békés …

Hozzászólás