Kezdőlap / Divat-szépség / Mennyi kollagéninjekció szükséges?

Mennyi kollagéninjekció szükséges?

Attól függően, hogy milyen mértékűnek kell a beavatkozásnak lennie, a betegnek legalább két, általában azonban többszöri kezeléssel kell számolnia. Két befecskendezés között helyes legalább tizennégy nap szünetet tartani. Ez alatt az idő alatt azonban a beteg – az egy-egy napos pihenéstál eltekintve – megszokott életmódját folytathatja.
Szövődmények általában nem alakulnak ki. Előfordulhat azonban néhány héten át tartó enyhe allergiás bárpír akkor is, ha a korábban elvégzett allergiavizsgálat eredménye negatív volt. Ez a bőrpír minden beavatkozás nélkül fokozatosan megszűnik.
Nem szabad említés nélkül hagyni a kollagéninjekciók egy komoly hátrányát, azt, hogy a kezelés hatása nem tartós. Erről az orvos már az első megbeszélés során tájékoztatja betegét. A kezeléssel elért eredmények meglehetősen eltérő időn át maradnak meg. Van, akiken csak fél évig, másokon két éven át észlelhető a kollagén befecskendezésének kedvező hatása. Nagy ritkaság, ha két évnél hosszabb idő után is észlelhető még valami a kezdeti jó eredményből. Ennek az a magyarázata, hogy a befecskendezett kollagén biológiai leépülési folyamatok áldozatául esik. Ez egyben azt is jelenti, hogy újabb kezeléssel újabb kollagénmennyiséget lehet bevinni. A kollagénkészletek felfrissítését a betegek általában igényelni szokták.
Említeni szeretnénk még azokat a kísérleteket is, hogy az arcon lévő ráncokat más területekről (általában a fartájról) származó zsírszövet befecskendezésével tüntessék el. Ezek a kísérletek még nem hozták meg az elvárható eredményt, ezért a szakemberek egyelőre elutasítják ezt a módszert.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás