Kezdőlap / Étel és ital / Főzés / Mézes csirkemellcsíkok fahéjas mártásban

Mézes csirkemellcsíkok fahéjas mártásban

Ezt az egyszerű, de annál finomabb ételt főként az édesszájúaknak lehet ajánlani, de bárki megkóstolja, garantáltan ízleni fog neki, ha szereti a csirkehúsból készült ételeket. A mézes csirkéhez kiválóan illik a fahéjas mártás íze, hozzá köretként rizs tálalása ajánlott.

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • méz
  • só, bors, tárkony

A mártáshoz:

  • 2 tojás sárgája
  • 8 dkg cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 2,5 dl tej
  • 1 teáskanál fahéj

Elkészítés: A csirkemellet csíkokra vágjuk, sóval – borssal ízesítjük, és megszórjuk egy kevés tárkonnyal. Egy lábasban olajt hevítünk, beletesszük a húst. Alacsony tűzön puhulásig sütjük a húsokat, hogy közben fehér kérget kapjon. Ezután ráöntünk 2 evőkanál mézet, és ezzel kevergetjük tovább. Fedő alatt kevergetve, körülbelül 20 percig pároljuk, így az ízek megfelelően összefőnek. Ízlés szerint meg is piríthatjuk. A szószhoz 2,5 dl tejet elkeverünk egy teáskanál fahéjjal, felforraljuk, majd hozzáadjuk a tojás sárgákat, és habverővel simára keverjük. Ezen kívül teszünk hozzá 8 dkg cukrot, majd a végén egy evőkanál lisztet, hogy besűrítsük a szószt. Az elkészített szószt vízgőz fölött tovább sűrítjük. Mivel az édes csirkéhez rizs illik, így párolt rizst készítünk hozzá.
Kiváló ez az étel egy ebéd főfogásának, és egyszerűsége miatt kezdő szakácsok, vagy főzni tanulók is könnyedén, önállóan is elkészíthetik. A főzési idő nem több, mint kb. egy óra, a hús szeletelésével együtt, így ha nincs sok időnk, és gyorsan akarunk valami finomat főzni, akkor is nagyszerű választás.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Császárrétes

A rétest csak magas sikértartalmú lisztből készíthetünk. Gyúródeszkára megszitáljuk a lisztet, hozzáütjük a tojássárgákat, majd …

Leave a Reply