Arcradír

Bőrünk folyamatosan megújul, ezáltal bőrünk legfelső rétege folyamatosan kopik és legkülső hámsejtjeink elhalnak. Sok problémát okozhat a nem megfelelő tisztítás, ugyanis ezek az elhalt hámsejtek eltömíthetik a pórusokat, aminek következtében nem éppen szép pattanások keletkezhetnek. Ennek megelőzésére érdemes arcradírt használnunk.
A boltokban számos arcradír kapható. Különböző márkák, különböző árak, de ugyanaz a hatás. Talán nem is gondolnánk, de alig pár fillérből otthon is kitűnő arcradírt állíthatunk elő. Többféle megoldásról is lehet hallani. Sokak szerint bármilyen szemcsés anyag megteszi, amit valamilyen folyadékba keverünk. Szerintük így kész is a bőrradír. Nekem azonban egyetlen módszer vált be.
Egy kevés kristálycukrot egy tálkába kell tenni. Egyszerre csak annyit érdemes elkészíteni, amennyit azonnal el is használunk. Amikor kimérjük, hogy mennyit szeretnénk bekeverni, akkor figyelembe kell venni, hogy csak az arcunkat szeretnénk-e leradírozni, esetleg más területeket is, ez meghatározza a mennyiséget. Miután a cukrot a tálkába öntöttük egy nagyon kevés citromlevet öntünk hozzá. Éppen csak annyit, hogy a cukor átnedvesedjen, de nem kell, hogy teljesen ellepje. Ha valakinek kifejezetten száraz a bőre, akkor lehet citromlé helyett tejet használni.
Az összekevert házi arcradírt ugyanúgy kell használni, mint bármelyik boltban kapható párját. Egyszerűen az arcra kenni, és dörzsölni, amíg úgy gondoljuk, hogy szükséges. Végül nagyon alaposan lemosni, hiszen ha marad valamennyi az arcon, akkor igencsak ragadós lesz utána a bőrünk.
A hatás nem marad el. Azonnal érezni lehet a bőrön az arcradír jótékony hatását.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

A zsírszövet eltávolítása

Aki már egyszer komolyan harcolt a túlsúlya ellen, az jól tudja, hogy tulajdonképpen egészen elfogadható …

Hozzászólás