Kezdőlap / Egészség és fitness / Depresszió / Mi is az a depresszió?

Mi is az a depresszió?

A depresszív állapot többé-kevésbé egy mély szomorúságnak megfelelő állapot. Ez azonban nem az egyetlen érzés, amit megtapasztalhat, amikor depressziós. Ellentétben azzal, amit a legtöbben gondolnak róla, a depresszió nem egyetlen érzés, sokkal inkább különböző érzelmek keveréke. Majdnem mindig tartalmaz haragot és kisebbrendűségi én érzést. Gyakran a bűntudat is nagy szerepet játszik a depresszív hangulatzavar kialakulásában és fennmaradásában. A félelem és az aggódás pedig még nehezebbé teszik a depresszív ember életét.
Ha szeretné legyőzni a depressziót, meg kell tanulnia, hogyan száműzze az életéből ezeket a negatív érzelmeket. A legtöbbet az segít, ha minden egyes negatív érzelemre úgy tekint, mint egy-egy önálló, megoldásra váró problémára.
Értse meg keletkezésüket, és hogy miként tudja befolyásolni azokat. Így ezt a tudást felhasználhatja arra, hogy jobban uralja a kellemetlen érzelmeit. Minél jobban megtanulja a negatív érzelmeit befolyásolni és saját javára átformálni, annál gyorsabban múlnak el depressziós tünetei.
Lehet egyáltalán önmagunkon segíteni?
A válaszom az, hogy: igen lehet. Minden ember segít önmagán azzal, hogy mindig azt teszi, amit helyesnek és megfelelőnek ítél. Az emberek azonban tudatlanságból gyakran olyan eszközöket és utakat választanak, amelvek többet ártanak, mint használnak.
Alkohollal, gyógyszerekkel vagy kábítószerrel próbálnak javítani lelkiállapotukon, vagy akar az öngyilkosságba is menekülnek, mert nem látnak más kiutat a problémákból.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A depresszió irányítja a testet és a lelket

ÉrzésekA boldogtalanság érzése az első jele annak, hogy ön lehangolt. Szomorúnak, csüggedtnek érzi magát és …

Hozzászólás