Kezdőlap / Egészség és fitness / Depresszió / Napi pozitív gondolat mondogató

Napi pozitív gondolat mondogató

Az önbecsülésem a legfontosabb, amivel csak rendelkezhetek. Éppen ezért mától elhatározom, hogy többé nem értékelem le és nem ítélem el magam. Elfogadom önmagamat olyannak, amilyen vagyok, hibáimmal és gyengeségeimmel együtt. Elfogadom a jó teljesítményemet és megdicsérem magam értük. Nem fontos, hogy mások mit gondolnak rólam. Sokkal fontosabb, hogy én mit gondolok magamról. Különleges vagyok. Soha nem volt és soha nem is lesz még egy olyan ember, mint én vagyok. Ila valami nem sikerül elsőre, akkor türelmes vagyok önmagammal szemben és ismét megpróbálom. Jogom van ahhoz, hogy jól érezzem magam, függetlenül attól, hogy mit és mennyit teszek. Én határozom meg, hogy hogyan érzem magam.

Írja fel ezeket a mondatokat egy darab papírra, hogy mindig Önnél lehessenek. Napközben vessen néha rájuk egy pillantást és idézze fel magában ezeket a szavakat.

1. A pozitív önbecsülés a legértékesebb dolog, amivel egy ember rendelkezhet.
2. Az önbecsülése nem függ külső megjelenésétől, teljesítményétől, vagy mások megbecsülésétől.
3. Ön egy értékes és szeretetre méltó ember. Nem azért, mert mások ezt mondják, hanem kizárólag azért, mert Ön mától úgy határoz, hogy hisz ebben.
4. Értékelje jó tulajdonságait és fogadja el hibáit.
5. Ön úgy különleges, ahogy van. Soha nem volt és soha nem is lesz még egy olyan ember, mint Ön.
Mindig jó oka van annak, ha az emberek helytelenül cselekszenek, kudarcot vallanak, vagy egyszerűen csak nem megfelelően viselkednek. Ezek az okok azonban inkább jó alapot kellene adjanak arra, hogy magunknak és másoknak megbocsássunk, mint hogy elítéljük önmagunkat vagy másokat. A leggyakoribb ok, amiért emberek helytelenül viselkednek, az a tudatlanság vagy hiányos tapasztalat, illetve lelki problémák.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A depresszió irányítja a testet és a lelket

ÉrzésekA boldogtalanság érzése az első jele annak, hogy ön lehangolt. Szomorúnak, csüggedtnek érzi magát és …

Hozzászólás