Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Cselezd ki a nassolás utáni vágyat

Cselezd ki a nassolás utáni vágyat

Hogy hogyan? Az alábbiakban kiderül. Sok fogyókúra kudarcához az vezet, hogy az emberek többsége a fogyókúra „hagyj fel a nassolással” pontjánál meginog, hiszen olyan csábítóak a finomabbnál finomabb édességek, csokik, sütemények. De erre a problémára is van megoldás. Néhány egyszerű trükk, és elfelejtheted az őrjítő vágyat egy-egy finom, édes falat után.
Ezek közé tartozik a víz. Ennél biztonságosabb „elterelő eszköz” nem létezik, hiszen kalóriatartalma 0, és ha egy kis citrommal megbolondítva fogyasszuk, leginkább két étkezés között, akkor ezzel biztosan elkerülhető a hirtelen megrohanó étkezési vágy, hiszen ez telíti a gyomrot, és még az elfogyasztott vitaminok felszívódását is támogatja. A citrom, amit belecsavarunk pedig (mivel savanyú) csökkenti az édes íz utáni olthatatlan vágyat. C-vitamin tartalma pedig az anyagcserére van jó hatással.
És persze azt is nehéz megállni, hogy tévénézés közben ne rágcsáljunk valamit, egy kis chips vagy pattogatott kukorica ilyenkor ellenállhatatlannak tűnik, és már meg is bukott a fogyókúra. Erre is van egy trükk, ezeket a kalóriadús nassokat lehet helyettesíteni zöldborsóval. Hiszen alapjában véve ugyanazt a „funkciót” tölti be, szemenként rágcsálunk, ropogtatunk valamit (tehát egy kicsit így be lehet csapni az agyat, amely hozzászokott már ehhez, mintegy kényszerből szüksége van ezekre a beidegződésekre), ugyanakkor ez egészséges is. Ráadásul a borsónak eléggé magas a fruktóztartalma is, amivel azt lehet elérni, hogy az agy azt hiszi, megkapta, amire szüksége volt.
És még egy trükk: a mentolos vagy gyümölcsös cukormentes rágógumi. Előbbivel csökken az éhségérzet, utóbbi pedig eléri, hogy az édességekre se vágyjunk annyira, sőt még feszültségcsökkentő hatása is van.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás