Kezdőlap / Állatok / Kutya / Német dog a szelíd óriás

Német dog a szelíd óriás

Csak olyanok vállalják be ezt a fajtát, akik imádják a hatalmas termetű és étvágyú kutyákat! A német dog egy óriási tappancsú, bátor szívű, bitang erős, böszme jószág! Kölyöknek is már feltűnően nagy praclikkal rendelkezik, melyek egy ideig jobban nőnek, mint a többi alkatrésze. Ha megszólal öblös mély hangján, az inába száll a bátorsága még a postásnak is. Kifejlett mérete láttán, még a szukáknak is nagy tekintélyük van, hiszen ők is 70-80 centisre nőnek. A kanok nem állnak meg ennél a méretnél és egészen 80-100 centiig tornásszák magukat. Súlyuk függ a tartásuktól és a mozgásigényüktől is. A kutyalányok a mai kor igényeinek nem felelnek meg, hiszen az 50-60 kilós modell alkat nem trendi a hölgyek körében. A kutyafiúk legalább 70-80 kilónyi szín tiszta izommal is rendelkezhetnek, mindenféle szteroidok és napi gyúrás nélkül is! Ezek után elképzelhetik milyen lehet egy lelkes üdvözlés a kapuban? Saját tapasztalatból mondom, hogy vádlira erősen kell gyúrnia annak, aki megpróbál hanyatt esés nélkül megúszni egy haza jövetelkori üdvözlést! Itt jegyezném meg a legnagyobb és leghatékonyabb fegyverét ennek a fajtának. Ez pedig nem más, mint a farka. A kutya végén található egy rendkívül veszélyes testrész, mely gumibot vastagságú, acélcső keménységű és rövidebb kerti slag hosszúságú. Előszeretettel csapkodják maguk körül, így adván hangot az örömüknek. Látványra semmi gond nincs vele, de akit egyszer már eltalált egy dog csóváló farka, az nem felejti el egyhamar! Etetéskor nagyon gyorsan és körültekintően kell eljárni, ha nem akarunk kék-zöld foltokkal tarkított térdkaláccsal gyarapodni.
A fajtára jellemző módon azt kapod, amit látsz! Pontosabban ha veszel egy dog kölyköt, ne lepődj majd meg 1 év múltán, ha kinőtte a garzonlakást, letúr az ágyból, sétáltatás közben, csak alapos zselézést követően tudod egyben tartani a hajad, de csak azzal a fajtával, mely alkalmas arra, hogy bikarodeózásnak is beillő ámokfutás esetében is sértetlen marad a frizurád!
Nyáron biztosítani kell neki árnyékot, mert hamar felhevül, télen viszont nagyon fázós és, ha nem engedjük fűtött helységbe, akkor a fogcsattogtatásától nem tudunk majd éjszakánként aludni!
Mindenkinek ajánlom, aki szeretne egy hatalmas kutya árnyékában megpihenni a nyári hőségben, akinek nincs pénze pónilóra és kutyagoltatni kívánja csemetéit, akiknek magán vágóhídjuk van sok-sok feleslegessé vált szaftos husival.
Összegezném: ez a fajta nagyon megbízható, nem ugat, csak, ha van rá oka, nem eszi meg a gyereket még akkor sem, ha egy nagy karéj zsíros kenyérrel is rohangál az udvaron, tökéletes a besurranó tolvajok ellen, mert már a látványától is kiszalad a vér a végtagjából mindenkinek! Jól válasszuk meg társunkat, hiszen felelősséggel tartozunk iránta!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ariége-i vizsla

Elegáns megjelenésű kutyus valamivel erőteljesebb testfelépítése van, mint a Pointernek. Feje keskeny szeme sötétbarna. Fülei …

Hozzászólás