Nyaralás

Manapság már rengeteg nyaralási lehetőség van persze ez attól függ kinek mit enged a pénztárcája.
Akik megengedhetik maguknak inkább külföldre mennek nyaralni, de vannak akik inkább Magyarország nevezetességeit járják végig és oda mennek nyaralni, ez az ember anyagi helyzetétől és érdeklődésétől függ.
Rengetegen mennek például Egyiptomba a piramisok, hieroglifák és fáraók kincsei miatt, hiszen Egyiptom a mindennapokban élő mítoszok világa. Ahol légi-, vasúti- és autóbusz közlekedés egyaránt használható. Rengetegen választják ezt az üdülő helyet hiszen Egyiptomban egész évben nyár van, még a téli hónapokban sem süllyed 20 fok alá a hőmérséklet.
A legnépszerűbb ételek különböző babokból, lencséből, magvakból készülnek fűszerekkel gazdagon. Például a taamiya. Emellett népszerű a hibiszkusztea és a vízipipa.
Vagy vegyük például Spanyolországot, melyet Bús donnának is neveznek.
Spanyolország hírességei közé tartozik a zene és a tánc is, a spanyol gitár és a flamenco.
Van aki gazdag történelmi múltja és rengeteg gyönyörű műemléke miatt választja ezt a helyet a nyaralásra: Madrid és a Prado kincsei, Toledo híres pengéje, a katalán főváros, Barcelona palotái, Gaudi temploma, a Sagrada Familia.
Na de említsük meg Magyarországot is hiszen itt is rengeteg történelmi műemlék található.
Kastélyok, várak: Pest megyei Budapest I. kerületében a Sándor-palota, a Bács-kiskun megyei Jánoshalmán az Orczy-kastély, és a heves megyei Szilvásváradon a Wessely-kastély és persze nem csak ezzel a 3 kastéllyal büszkélkedhetünk.
És a világon is ezernyi hely ami gyönyörű és ha megengedhetjük magunkat meglátogathatjuk őket.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hévízi kikapcsilódás

Mára a nagyobb fürdők mindenféle kényeztető szolgáltatásokkal bővültek az élményfürdőtől a szaunán át a masszázsig, …

Hozzászólás