Ősi gyógymód

Ha meghallom, hogy akupunktúra, azonnal rándul a gyomrom. Rögtön az jut eszembe, hogy jesszusom, annyi tűszúrás.

Pedig ez az 1000 éves kínai gyógymód, testi, lelki problémák hatékony kezelésére alkalmazható. Kínában az egyik legfontosabb orvosi gyógymódnak számított még a múlt század közepén.
A nyugati orvoslás nagyon nehezen fogadta el ezt a gyógymódot. Még mindég akadnak orvosok, akik nem fogadják el. Ezt az egészet egy misztikus dolognak képzelik. Az akupunktúrával kapcsolatban számtalan téveszme kering. Bár egyre elfogadottabbá válik, mint kezelési lehetőség.
Nálunk csak 1989-ben engedélyezték hivatalosan az akupunktúra kezelést
Az akupunktúrás kezelés lényege, hogy tűket szúr az orvos a test különböző pontjaiba. Ezek a pontok egy csatornahálózaton, azaz meridiánrendszeren helyezkednek el. Ezek a csatornák szállítják a testben az energiát.
Képzeljünk el egy fazekat, ahova a csatornahálózaton keresztül bekerült mérgek lerakodnak. A fazék telítődik, amíg egyszer csak teljesen megtelik. Nincs több hely, és csak azt érezzük, hogy fáradékonyak vagyunk, itt fáj, ott fáj, semmi energiánk nincs.
Elmegyünk az orvoshoz,és ha szerencsénk van ismeri az ősi kínai módot, és alkalmazza is, azaz elkezdi az akupunktúra kezelést, ami által a fazék tartalma kiárad és a csatornákon keresztül új energiák áradnak szét a testben.
Az elmúlt években igen népszerűvé vált ez a kezelési mód, de nem árt odafigyelni, hogy az akupunktúrás kezelést biztosan és kizárólag tiszta tűvel végezzék.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fogyókúra az akupunktúra segítségével

Nagyon sokan vannak a világon, akik nem túl elégedettek testsúlyukkal, alakjukkal. Persze sokszor ezek csak …

Hozzászólás