Kezdőlap / Természetgyógyászat / Természetes gyógymódok a vizsgadrukk ellen

Természetes gyógymódok a vizsgadrukk ellen

Mindannyian emlékszünk még a vizsgák vagy az érettségi előtti szorongásra.
Gyakran ez a tünetegyüttes normálissá válik az ember számára, akinek így az eredményét is befolyásolja az izgulás.
Manapság a fiatalok több figyelmet kapnak a szüleiktől és talán egyre inkább szenvednek attól, amit „elvárásokként” definiálhatunk, és amiknek további káros következményeik vannak. Tény, hogy a fiatalok egyre korábban szenvednek az inkább felnőtt korban tipikus betegségektől, mint a fejfájás, az álmatlanság, az irritábilis bél szindróma stb.
Fontos, hogy ne becsüljük alá a vizsgákat megelőző szorongást! Anélkül is segíthetünk a gyerekünknek, hogy pszichológushoz fordulnánk vagy gyógyszeres kezelést alkalmaznánk, amely esetleg tovább nehezítheti a helyzetet. Ne adjunk hipnotikus vagy anxiolitikus szereket, melyek tudatmódosító hatásúak, fizikai és pszichés függőséget eredményezhetnek. Sok keleti tudományág állítja, hogy a sporttevékenység segíthet, de a vizsgák előtt már túl késő ezt elkezdeni, nem hozná meg időben a várt eredményt. Azonban a megfelelően alkalmazott akupunktúra, homeopátia és fitoterápia kiváló terápiás eszközök, amelyek nem is igényelnek hosszú hatóidőt.
A vizsga- és versenyhelyzetek valójában nagyszerű edzést jelentenek az embernek, ugyanakkor erős személyiség meglétére építenek. A vizsgák elhalasztása, eltolása nem megoldás. A szóbeli vizsgák igenis fontosak ahhoz, hogy a fiatalok magabiztosabbak legyenek, megtanulják az élet törvényeit és megértsék a valódi értékeket.
Egy nagy segítség a homeopátiás Gelsemium sempervirens közepes erősségű adagolása, általában 30CH-tól 200CH-ig, amely az érzelmi szinten nagyon gyorsan hat.
Ami a növényeket illeti, a segítséget a babér jelenti melyet egykor a versenyek győzteseinek fejére helyeztek. Úgy vélik, hogy ennek a növénynek a hatása az, hogy lehetővé teszi, hogy összpontosítani tudjuk a figyelmet. Ebben az esetben maximum 3-5 csepp kivonat javasolt naponta.
Végül, bár sokan félnek a tűtől, egy akupunktúrás kezelésre beülni mindig jó ötlet. Segítségével rövid idő alatt nagyobb fokú testi ellazulást érhetünk el, az agy kitisztul, felfrissül, jobban alszunk utána és több lesz az energiánk is. Mindezek az elemek hasznosak a vizsgadrukk csökkentésére és segítenek, hogy a legjobb formánkat nyújtsuk.
A helyzet bonyolultabb, ha a vizsgadrukkhoz más tünetek, pl. szívdobogás, étvágytalanság, fejfájás, álmatlanság társul. Ebben az esetben meg kell keresni és megoldani az elsődleges okokat, melyek a szorongás alapjául szolgálnak.
Ha a gyermeke súlyos nehézségekkel küzd, ne csúfolódjunk vele vagy ne intézzük el egy egyszerű, kényelmes vállveregetéssel, mert lehet hogy ez nem lesz elég. Ne becsüljük alá az elvárásoknak nem megfelelés érzésének pusztító, romboló erejét. Vannak gyerekek, akik sérülékenyebbek, míg másoknak elegendő egy kis biztatás. A gyengébb gyerekek estén ne intézzük ezt el azzal, hogy nekik csupán a tanulás a dolguk, amit maguknak kell megoldaniuk. Legyünk a segítségükre, hogy ne alakulhasson ki túlzott szorongás és forduljunk segítségért a terület szakértőihez, ha úgy látjuk, hogy erre szükség van.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lándzsás Útifű

Az egyik legismertebb gyógynövényünk,a lándzsás útifű-és közeli rokona a nagy levelű útifű.Bárhol megtalálható a kertekben …

Leave a Reply