Kezdőlap / Fényterápia / Fényterápia – gyakorlati tanácsok és használat

Fényterápia – gyakorlati tanácsok és használat

Korábbi cikkemben írtam a fényterápia évezredek óta való használatosságáról, és arról hogy alkalmazása igen sokrétű. Bőrbetegségekre, fekélyesedésre, sőt akár szemproblémákra és részleges impotenciára, merevedési zavarokra is. Ma Magyarországon a fényterápiához kapcsolódó eszközök, berendezések egyedüli, és hivatalos forgalmazója a Zepter. A Zepter egy svájci telephelyű cég, ami több más eszköz mellett a Bioptron nevű lámpákat is kizárólagos joggal forgalmazza.
A fényterápia lényege tulajdonképpen egyáltalán nem egy bonyolult dolog. Bőrünk felszínén illetve közvetlenül alatta rengeteg idegsejt található, melyek, amint a fény eléri őket, láncreakciós biológiai folyamatokat indítanak be. A láncreakció első eleme, hogy a fény okozta láncreakció elérve a kapillárisokban lévő vérsejteket, a vérsejtek oxigénfelvevő illetve tápanyagmegkötő képességei megnövelődnek. Ezáltal minden sejt, ami szervezetünk felépítésében részt vesz, szaporodni tud a megnövekedett tápanyag és oxigénmennyiség miatt. Mindez egy 6 perces, egyszeri kezelés során a következőket jelenti: az első 4 percben az eddig leírtak történnek meg, utána pedig a falósejtek száma sokszorozódik meg: ezáltal a sérült illetve beteg sejtek, baktériumok és vírusok sokkalta könnyebben tudnak szervezetünkből kiürülni. Összegezve: a fényterápia öngyógyító, alapjáraton természetes folyamatokat indít be vagy gyorsít meg. Ezért, mivel minden szervünk és testrészünk sejtekből épül fel, és a gyógyulás tulajdonképpen a falósejtek megszaporodását jelenti, a fényterápia bármely szervünkön vagy beteg részünkön ideális gyógymód lehet. Azonban megbetegedéstől függ, hogy hány percig, és hetente milyen rendszerességgel kell a beteg helyet kezelni. A Zepter által forgalmazott Bioptron lámpa egyébként Európai Unió által is elismert orvostechnikai berendezésnek minősül.
A színterápiáról, amely adott testtájékok kezeléséről szól, következő cikkemben fogok beszélni. És ami a legfontosabb a fényterápia alkalmazása során: mindig konzultáljunk orvossal, vagy gyógyászati szakemberrel.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fényterápia: a kék és a vörös fény hatásai a bőrápolásban

Lehetséges, hogy az arcra sugárzott fény látványosan újraéleszti az idősödő bőrt és segít a bőrbetegségek …

Hozzászólás