Kezdőlap / Divat-szépség / Feng shui / Őszibarack, babarózsa, krizantém a Feng Shuiban

Őszibarack, babarózsa, krizantém a Feng Shuiban

Őszibarack és a virágzó őszibarackfa:
A legenda szerint az Istenek Őszibarackfája a Nyugat Királynőjének Hsi Wang Munak a kertjében nőtt. Terrnése, az örök élet gyümölcse háromezer évente érett meg. E gyümölcs adta a Tizennyolc Halhatatlan képességét az örök életre. A korabeliek úgy tartották, hogy maga a Halhatatlanság Istene is az örök élet gyümölcséből született. Az Őszibarack és a virágzó őszibarackfa ma a halhatatlanságot és a házasságot testesíti meg.
A Halhatatlanság Istenének (Sau Seng K’ung) születését, illetve az Istenség és az őszibarack együttesét ábrázoló festményeket előzékenyen adják a családfőnek. Az örök életet jelképezik.
Bazsarózsa:
A virágok királya, a gazdagság és a megbecsülés virága. Ez a bazsarózsa. Yang jellege erős, elnevezése is innen cred „Mon Tan”, azaz ,,férfi cinóbervörös”. Aki a virágot szereti, rossz ember nem lehet – szól a dal, s minden bizonnyal így is van, hiszen akad-e bárki, aki képes ellenállni a természet gyönyörűségének? Méltán testesíti meg a Feng Shui jelképrendszere szerint a tavaszt, a szerelmet, a vonzódást és a női szépséget.
Egy virágzó bazsarózsabokor pompázatos virágaival nemcsak szemet kápráztató jelenség, hanem kedvező előjel is. A kínai házakban – ha épp nincs élő bazsarózsa – egy képpel helyettesítik. Szerencsét hoz az eladósorban lévő fiatal lányoknak.
Krizantém:
Színpompás virágkoszorúról aligha juthat más eszünkbe, mint a krizantém. Kínában is e tulajdonsága tette felettébb kedveltté. Megszámlálhatatlan árnyalata közül kiemelkedik a sárga, amely nem hiányozhat az ünnepi asztalról, mivel boldogságot, derűt hoz a házhoz. Évszaka az ősz, a kínai tradíció szerint az örömöt, a boldogságot, a nyugodt életet példázza.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan lehetsz gazdagabb? A feng shui segít

A pénzből sosem elég, ha van, ha nincs, mindig jól jönne belőle még több. Néhány …

Leave a Reply