Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Fogyni egyszerűen is lehet!

Fogyni egyszerűen is lehet!

Fogyókúrás módszerekből talán annyi létezik ma már, mint égen a csillag. Van köztük hatásos és kevésbe az, de, hogy a sikeresen elért méret tartós legyen, soha sem állhatunk vissza a régi, fogyókúra előtti táplálkozásra. Ezt sajnos sokan elfelejtik. Azonban azt gondolta volna, hogy ha csupán 5-7 kiló feleslegünk van, itt-ott szeretnénk karcsúbbak lenni, nem is kell különösebb drasztikus fogyókúrába kezdeni?
Pedig ez így van, ha nem akarunk több tíz kilótól megszabadulni, mert annyira nem vagyunk elhízottak, teljesen fölösleges a megterhelő és nehéz fogyókúra, csupán egy kis szemléletváltásra van szükség. Sokszor az életmóddal van a probléma, és ha pár dolgon változtatunk, máris előrébb vagyunk. Kicsit gondosabban megválogatott étkezés, a sok nassolás csökkentése, napi testmozgás és észre sem vesszük, de laposabb lesz a has és a mérleg pár kilóval kevesebbet mutat!
A következőképpen kell kialakítani mindennapjainkat: A reggeli étkezés nagyon fontos, amit nem szabad kihagyni. Fáradtak, lelassultak vagyunk, aminek oka az anyagcsere lelassulása, így hát a reggelivel beindítjuk az anyagcserét, máris frissebbek lehetünk. Nem javasolt a zsíros étel, vagy a hús reggelire, főleg ha még nagyon korán van. Egy közepes adag müzli, reggeli keksz gyümölccsel és kakaóval, tejjel, vagy tejeskávéval teljesen megfelelő.
Ha lehetőségünk van délben ebédelni, akkor tízóraira nem feltétlenül kell sokat enni, elég lehet egy kis rostos gyümölcslé, vagy teljes kiőrlésű keksz.
Ebédre eszünk a legtöbbek a mi országunkban, nyugaton ez máshogy van, de nem kell az ottani szokásokra teljesen áttérni. Ebédre együnk bőven amennyi jól esik, de azért valamilyen szinten tartsunk mértéket, pl. nem kell megenni három adag húst.
Az uzsonna megint csak egy könnyű étkezés legyen, teljesen elegendő megenni egy kis gyümölcsöt, ami nassolásként is jó és sokkal jobb, mintha csokoládét ennénk. Ne feledkezzünk meg a testmozgásról sem!
A vacsora nem szabad, hogy annyira bőséges legyen, mint az ebéd és igazából az ebédről megmaradt főtt étel sem lenne ideális. Ha mégis azt kívánunk enni, csak kis adagot. Egyébként kielégítő a teljes kiőrlésű keksz, vagy néhány müzli szelet, gyümölcs, gyümölcslé, esetleg sajtos kifli, kevés felvágott, zöldségek.
Vacsora után nem ajánlott nassolni, ha nem bírjuk ki, akkor csak gyümölcsöt együnk, habár lefekvés előtt ez sem a legjobb, mert többnyire puffadást okoz.
Ha étkezésünket így állítjuk be, sokat tehetünk magunkért és még az sem fog gondot okozni, ha beiktatunk néhány görbe estét, vagy néha megeszünk egy kis csokit. Lényeg, hogy ne rendszeresen tegyük! Emellett pedig nem szabad elfeledkezni a napi legalább 8 pohár vízről sem.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Leave a Reply