Kezdőlap / Tudomány / Otthonunk a Föld

Otthonunk a Föld

Hogy az élet igazi eredetét megérthessük, valamivel többet kell tudnunk a Földről is, és emlékeznünk kell arra, hogy a Föld élőlény, még ha ezt az igazságot még mindig sokan babonának tekintik. De a Föld is, akárcsak mi, születik, él és meghal, hogy aztán egy nyugalmi időszak után a Földet élettel eltöltő lélek új­jászülethessen.
Ha úgy tekintünk a Földre, hogy pusztán az emberek, álla­tok vagy növények lakóhelyét látjuk benne, akkor országokat, tavakat, hegyeket, óceánokat, és a hóval borított Északi- és Dé­li-sarkot látjuk magunk előtt. Ha azonban égitestnek tekintjük a Földet, amely sok más égitesttel együtt a Nap körül kering, és a Tejút hatalmas rendszerének a részét alkotja, akkor felismer­jük, hogy egy kis bolygón élünk, amely a tengelye körül forog­va a Nap körül kering, és más égitestekkel összehasonlítva nem több, mint egy kis anyaghalmaz.
De ezen felül ez a Föld még sokkal több, mint csak a látható és általunk ismert, sziklás golyó. A Régi Tanok alapján a Föld hét sík vagy glóbusz csoportjából áll, de mi a fizikai szemünk­kel csak a mi glóbuszunkat tudjuk érzékelni és látni, amelyen élünk. A másik hat sík egyre finomabb anyagból áll, amelyek túlságosan áttetszőek ahhoz, hogy a mi érzékszerveinkkel ész­revehetnénk őket. Az anyagnak ezek a különböző finomsági fokai összehasonlíthatók a mi finom anyagú testeinkkel, ame­lyeknek mindegyike egy-egy tudatállapotot képvisel.
A mi oly jól ismertnek tűnő Földünk nekünk tehát kizárólag a fizikai életünk színpadát jelenti, és számunkra csak a legsűrűbb formájában érzékelhető. Pedig a magasabb síkok sem valahol messze felettünk lebegnek, hanem áthatolnak egymáson, akár­csak az emberi test hét síkja. Ez a hét sík, a föld hét síkja – ame­lyeket glóbuszoknak neveznek – számtalan emberi és más lelkek hatóterülete, és az evolúciós fejlődésüknek megfelelő léttér.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A kullancsról

A kullancsnak szerte a világon közel 800 faját ismerjük. Kis hazánkban eddig 42 féle fordult …

Hozzászólás