Pákozd

Magyarország második legnagyobb természetes tava, a Velencei tó környékén fekszik Pákozd. A partvonaltól alig 400 méterre húzódik a város. A település neve bárki számára ismerős lehet, hiszen a Magyar történelemben két jelentős csata is itt zajlott, és mindkettő győzelemmel zárult. Az egyik a törökök ellen 1593-ban volt, míg a másik az 1848-49-es szabadságharc. A helyi Pákozdi Csata Emlékmúzeum őrzi az idelátogatók számára az összetűzések emlékeit, valamint A Múzeum a Don kanyarnál elesett katonák emlékét is őrzi. Természetesen számos történelmi, és régészeti leleteket tár a turisták elé. Például a helyi iskola udvarán egy újkőkori temetkezési helyet találtak, nem messze innen egy urnatemetőt, és a Pákozdi várnál egy bronzkori erődítmény maradványait is felfedezték.
Ám nem csak történelmi múltja, és régészeti kincsei miatt érdemes idelátogatniuk a turistáknak, hiszen lenyűgöző természeti értékeket is a látogató elé tár. Többek között itt található a híres Velencei-tavi Madárrezervátum, a Bella tó, a Gyurgyalag telep, valamint a Pákozdi ingókövek is. Bár ez utóbbiak szokatlan, és bizarr formája miatt sokan úgy vélik, nem teljesen természet adta kincs, sokkal inkább gondos kezek munkája.
A Velencei –tó partján elterülő városka fürdőző helyként is szolgál a turisták számára. A partvonal lehetőséget biztosít a horgászatra, kempingezésre is. A tó víztükrén pedig vitorlázhat, csónakázhat, vagy szörfözhet az oda látogató. Családbarát terület, így gyerekekkel is nyugodtan látogatható!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Kőszeg

Sokan csak hazánk ékszerdobozaként emlegetik Kőszeget. Ez egyáltalán nem túlzás. Ez a kis határ menti …

Hozzászólás