Kezdőlap / Otthon és család / Szülők / Pénztárca-apasztó tanszervásár

Pénztárca-apasztó tanszervásár

Bár alig másfél hét van már csak hátra a tanévkezdésig, egyelőre nincs roham a tanszereket árusító üzletekben. Ennek nem csak „az utolsó percig kivárás” lehet az oka, hanem az is, hogy alaposan megnőtt a tanszereket kínáló üzletek száma. A multi áruházakban már júliusban ezrével kínálták az iskolaszereket, de a szaküzletekbe is a nyár eleje óta érkeznek a füzetcsomagok, a tolltartó- és táskaszállítmányok.
A választék bőséges, az is találhat kedvére valót, aki olcsóbb, s az is, aki márkás, drágább táskát, s belevalókat keres.
Az alsó tagozatos nebulóknak való, jó minőségű, akár több évig is használható iskolatáska
8-10 ezer forintért kapható, a felsősök kedvelt hátizsákjának megvásárlását pedig olcsóbban, akár 3-4 ezer forintból is megúszhatják a szülők. Persze, aki nagyon trendi táskába hajlandó csak pakolni, akár 30 ezret is fizethet egy mutatósabb, márkás darabért. Akinek pedig fontos, hogy ugyanaz a rajzfilmfigura díszítse valamennyi holmiját, a tolltartótól a pénztárcán át a mobiltelefon- tartóig mindent megvásárolhat azonos színben, díszítéssel.
A belvárosi üzletben nem állítanak össze füzetcsomagot, de ha a vásárló igényli, szívesen adnak tanácsot. Annak figyelembevételével egy első osztályos számára minden szükséges holmit tartalmazó iskolakezdő csomag megvétele például 7 ezer forintból is megúszható.
Füzetekből egyébként hallatlanul gazdag a kínálat. Van egyszerűbb, 30- 40- 60 forintért, s színes borítós, mese- és rajzfilmfigurákkal díszített 150 forint körüli összegért.
A drágább füzet megéri az árát, nemcsak azért, mert szívesebben veszi kézbe a diák, hanem azért is, mert az olcsóbb fajtájuknál tartósabb, s több lapot is tartalmaz.
Tolltartó már ezer forinttól kapható, s a belevalókból is bőséges a kínálat, minőségben, márkában, árban egyaránt. Azzal, hogy megvettük a füzeteket, tollakat, színes ceruzákat, füzetborítókat, s a számtalan egyéb cuccot, még nincs vége a szülői pénztárcákat apasztó tanszervásárnak: hátra van még a könyvek, a torna holmik, a nyáron kinőtt cipők, ruhák,
s ahol az iskola elvárja, az ünneplő blúz, ing, szoknya, nadrág beszerzése. Az elsősök tankönyveiért körülbelül 6 és fél ezret, a nyolcadikosok könyvcsomagjáért csaknem 11 ezer forintot kell fizetni, a közép- és szakiskolásoknál pedig a választott iskolatípusnak és szaknak megfelelően változik a beszerzendő könyvek és tanszerek listája. Jó hír a kisdiákoknak, hogy az 1.-4. osztályosok órarendjét úgy kell összeállítani, hogy az egyes tanítási napon használt könyvek súlya ne haladja meg a három kilogrammot.
A tanévkezdés gondjait a munkahelyek többsége a dolgozóiknak nyújtott iskolakezdési támogatással, utalvánnyal igyekszik enyhíteni, s a rászorulók az önkormányzatoktól is kaphatnak segítséget.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Apává válni

Az anya a terhessége első pillanatától kezdve szoros kapcsolatban van gyermekével. Folyamatosan érzi, hogy benne …

Hozzászólás