Misztikus Tunézia

Homokdűnék közt tevegelni és napnyugtakor megérkezni egy oázisba olyan feledhetetlen élmény, melyet egy tunéziai nyaraláson bárki átélhet.
A tunéziai emberek mindent megtesznek a turistákért, hiszen évtizedek óta a turizmusból élnek. Az országban egyre több teljesen európai színvonalú hotel épül, melyek kategóriájukban megfelelnek a világviszonylatú elvárásoknak.
A néhány hónappal ezelőtti feszült politikai helyzet ma már egyáltalán nem érződik az országban, még ott sem, ahol a legnagyobb tüntetések voltak.
Tunéziába folyamatosan szervez utakat több magyar utazási iroda, főként a 8 nap 7 éjszaka a jellemző, de akár két hétre is utazhatunk. Minden irodának van kitelepített idegenvezetője és számos szállodában vannak magyar animátorok.
Betegség esetén magyarul beszélő orvos látja el az utazókat. Tunézia ár–érték arányban is nagyon kedvező, akár családdal, akár kettesben indulunk.
A legjelentősebb turistaközpontok Hammamet, Sousse és Monastir, de van fakultatív kirándulás a fővárosba, Tuniszba is. Van lehetőség kétnapos Szahara- túrára is, ahol idegenvezetéssel ismerkedhetnek meg az országgal, és Tunézia szent helyével Kairouannal is. Ha valaki kapcsolatba kerül az arab világgal, akkor vagy visszajáró lesz, vagy soha többé nem megy vissza. Aki szeret jönni-menni a városban, annak arab országok közül Tunézia a lehető legalkalmasabb. Lehet egyéni kirándulásokat tervezni, nyugodtan fel lehet szállni egy buszra vagy taxiba, a lényeg csak az, hogy a fuvardíjat előre fixáljuk le. Egy a fontos, alkudozni kell, így akár a tizedéért megvehetjük, amit szeretnénk. Az sem baj, ha valaki épp ramadán idején megy, de annyival számolni kell, hogy napkeltétől napnyugtáig az éttermek nem tartanak nyitva. Azonban mihelyst leszáll az est, megélénkül a város.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Jökulsárlon az elbüvölő gleccser

Jökulsárlon szó szerint azt jelenti: gleccser lagúnában (Jörkull- gleccser, Lon –lagúna). Abban az időben, a …

Hozzászólás