Kezdőlap / Plasztika / Plasztikafüggőség?

Plasztikafüggőség?

A 20. század közepén egy amerikai orvos zseniális ötlettel állt elő, azaz vállalta, hogy az anyatermészet által nem tökéletesre szerkesztett női kebleket átvarázsolja.Az ötlet bevált nagyon gyorsan elterjedt, de igazi reneszánszát az elmúlt 10 évben éli, legalábbis Magyarországon. A mell után a fenék, vádli ajak, arc, de most már mellizom implantátum beültetés is létezik, nem beszélve a botoxról és a zsírleszívásról. A beavatkozás most már bárki számára elérhető, hiszen lehet rá hitelt felvenni és az árak se olyan nagyon elrugaszkodottak.
A páromnak szintén volt egy mellnagyobbító műtéte, ami nagyon jól sikerült mindkettőnk nagy megelégedettségére, és ennek kapcsán megismerkedtünk sok olyan emberrel, aki szintén belevágott a plasztikába. A magam részéről egy furcsa, számomra már-már ijesztő tendenciát fedeztem fel, amit a magam részéről plasztikafüggőségnek neveztem el. A műtét gyors látványos eredményt hoz, és egyre többen inkább a műtétben látják az eszközt önmaguk megváltoztatására, mintsem az egyéb lehetőségekben, így a fogyókúra, mozgás.
Az emberi lustaság és türelmetlenség ide is begyűrűzött és ma már minden testrészt képesek az orvosok tökéletessé formálni, ezért egyre többen inkább kés alá fekszenek, mintsem felvegyék az edzőcipőt. Ez számomra ijesztő, hiszen ez álságos csak a külsőségeken alapuló valódi tartalmat nem hordozó eredményt jelent. Sok esetben valóban nincs más út, hiszen egy szülés utáni, vagy betegség, sérülés miatti elformátlanodott kebel, vagy egyéb testrész csak így újítható meg, hiszen a szervezet ezt már nem tudja önmaga helyrehozni. Az ijesztő nem itt van számomra, hanem ahol a virslire töltött ajkak, zombivá botoxozott arcok “Barbie” babává töltött alakok látványánál van. Persze lehet mondani hogy ez ritka. De messze nem annyira, mint gondolnánk. A legtöbb, aki csináltatott mellműtétet, visszatért egy ajakfeltöltésre, ilyen olyan felvarrásra, zsírleszívásra. Mert egyszerű gyors és látványos. A saját testüktől váltak függővé, és a plasztika tudta csak kielégíteni ezt a késztetést. Valóban ez a jövő? Vagy csak múló divat? Erre nem lehet könnyen válaszolni, de az a tény hogy az emberek, nők férfiak egyformán hiúak, a plasztika fejlődik, nehezen valószínű az hogy ez jó ideig kimenjen a divatból és csak reménykedni tudok hogy a szélsőséges változtatási kényszer tényleg csak szélsőség marad.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ránctalanítás szike nélkül

Thermage. Ez a szó takarja azt a technológiát, ami forradalmasítást jelent a ráncok eltüntetésében, illetve …

Hozzászólás