Kezdőlap / Egészség és fitness / Allergia / Pollen allergia – amivel szinte minden ember küszködik

Pollen allergia – amivel szinte minden ember küszködik

Senki nem úgy születik, hogy pollen allergiával küzd. A pollenek több százmillió éve az élővilág részei. Ez néhány ember számára elég elviselhetetlenné válik az allergia kialakulása után. Károsítják a nyálkahártyát is és megbonthatják az egyes virágporok felszínét is. A legfőbb ellenség a parlagfű, ezt követi a fűpollen, majd a nyár végi gyomok közé tartozó fekete üröm. Immunológiai folyamatokat indítanak be az érzékennyé vált szervezetben. A legrosszabb és legveszélyesebb amikor a szél tovább szállítja, így a virágzásuk során nagy tömegben juttatják pollenjeiket a levegőbe. Nemcsak a kínzó akut tünetek : az orrfolyás, orrviszketés, szemkönnyezés, köhögés miatt, hanem a szövődmények megjelenése – arcüreggyulladás, asztmatikus köhögés – miatt is elviselhetetlenné válik ez az allergia. Az allergiás reakciót sokszor nehéz megkülönböztetni a hétköznapi megfázástól.
Már kora tavasszal( február-, márciusban) kezdődhetnek a típusos allergiás tünetek a barkás fák bokrok virágzásával.
A kora nyári (májusi-júniusi) tünetekért leggyakrabban a fűfélék (perje, pázsit) és a különféle gabona pollenek (pl.rozs pollenjei) a felelősek.
A késő nyári allergiát (július-augusztus-szeptember) a gyomnövények okozzák. A lándzsás utifű, fekete üröm, és a parlagfű a legelterjedtebbek Magyarországon.
Kezelése: Legelőször is allergia vizsgálatot kell csináltatni, annak érdekében, hogy kiderüljön, hogy nem egy szimpla megfázásról van szó.
Lehet azonban homeopátiásan is kezelni. A szerek olyan információkat továbbítanak, melyek segítségével a
szervezet saját öngyógyító mechanizmusai indulnak be.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Poratka allergia

Mi az a poratka allergia? A poratka allergia egy túlérzékenységi reakció az emberi szervezet részéről, …

Hozzászólás