Power walking

Égessünk zsírt power walkinggal! Használjuk ki a jó időt, a kellemes nyári estéket, húzzunk sportcipőt, és induljunk egy kiadós gyaloglásra, gyakorlatokkal tarkítva.
Nem kíván különösebb anyagi befektetést, hiszen a power walking gyakorlásához egy jó sportcipőn kívül semmi egyéb felszerelésre nincs szükségünk. Ezt a sportot korra, nemre, és edzettségi állapotra való tekintet nélkül bárki űzheti. Az edzés nehézségi fokát saját képességeinkhez, pillanatnyi erőnlétünkhöz igazíthatjuk. A kezdők váltogassák a sétát a gyors gyaloglással, az edzettebbek a gyaloglást a kocogással, a haladók pedig a kocogást cseréljék fel időnként futással.
Haladóknak ajánlott terep a dombos vidék, ahol az emelkedők és a lejtők váltakoznak.
Bemelegítés: 10 perc tempós gyaloglás, karmunkával a derék mellett, majd boxolás menet közben, vállmagasságban.
Plié-guggolás padnál: kapaszkodjunk meg egy pad támlájában, majd széles terpeszben álljunk lábujjhegyre, ereszkedjünk olyan mélyre, hogy combunk a talajjal párhuzamos legyen, majd emelkedjünk fel.
Hasizomgyakorlat: Üljünk a padra és kapaszkodjunk meg a szélében. Végezzünk lassan páros lábnyújtásokat.
Nyújtás: A power walkingnál ugyanolyan fontos az edzés végén a levezető nyújtás, mint bármely más edzésformánál. Szépen haladjunk végig a fő izomcsoportokon.

Az erőteljes karmunka jelentősen megemeli a pulzust. Minél magasabban dolgozik a kar, annál magasabb lesz a pulzusszám. Tudatos karmunkával folyamatosan a zsírégető tartományban maradhatunk. Ízületeinket nem terheljük futással, így túlsúllyal küzdők számára kifejezetten ajánlott.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás