Kezdőlap / Aranyér / Praktikák aranyér kezelésére: Jeges borogatás.

Praktikák aranyér kezelésére: Jeges borogatás.

Először is egy egész jégkocka készítő tálnyi jeget törjünk apróra, majd rakjuk bele egy puha pamut kesztyűbe. Ezután helyezzük a végbélnyílásra kb 10 percre. A hideg hatására az erek falai összehúzódnak, így a duzzanat, kitüremkedés kisebb lesz. Valamint szintén a hideg miatt a receptorok jelvivő képessége lecsökken, ezáltal elmúlik a viszketés, vagy a szúró, égető fájdalom. Ez azonban önmagában kevés. A normál hőmérsékletre való visszatérés után hamar jelentkeznek újra a tünetek. Ezt megelőzendő körömvirág kivonatos krémmel kezeljük le a végbélnyílást. Ezzel megelőzzük, hogy a tünetek hamar visszatérjenek, közben a körömvirág gyulladáscsökkentő hatását is „élvezhetjük”. Olykor a vazelin is nyugtató hatást nyújthat, azonban sosem szabad naponta egynél többször használni.
Népi hagyomány szerint reszelt burgonyát is helyezhetünk a végbélre, majd 15 perc után leszedve a mosakodás előtt várjunk még 60 percet. Ezt az eljárást azonban nem ajánlják, ha éppen vérzik az aranyér, vagy súlyos sebek vannak rajta.

Figyelem! A házi praktikák nem helyettesítik az orvost. Célszerű igénybe venni egy szakképzett orvos segítségét. Ezek a praktikák nem megoldások a betegségre, csupán a tüneteket segítenek elviselhetőbbé tenni.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az aranyér

Általában bármely betegségről is essen szó érdemes az egészet több szálon megközelíteni: – a tünet …

Leave a Reply