Kezdőlap / Utazás és szabadidő / Kirándulás / Ráckeve a “Csepel-sziget Szentendréje”

Ráckeve a “Csepel-sziget Szentendréje”

Sok olyan község, település található kis hazánkban, ami talán kevésbé ismert, látogatott, pedig igencsak alkalmas egy pár nap eltöltésére, hogy megismerjük nevezetességeit, kikapcsolódjunk és pihenjünk.
Az egyik ilyen kis gyöngyszem Ráckeve és a környező falvak.
A város a Csepel-sziget déli részén fekszik, a fővárostól mintegy 50 km-re, a két Duna között.
Történetét a bronzkorig vezethetjük vissza, azóta a folyamatos fejlődés, bővülés jellemzi.
Az utóbbi évtizedre jellemző, hogy egyre inkább a turizmussal kapcsolatos tevékenységeket próbálja a városvezetés fejleszteni, támogatni.
Ez meg is látszik…
A város látképét a három templom uralja, a katolikus, a református és a szerb ortodox, melyek közül az utóbbit emelném ki.
A templom 1487-ben épült, gótikus stílusban, freskói az 1700-as évekből valóak, a szűk utcák, falusi porták közül kiemelkedő épület megtekintése maradandó élmény lehet.
A piactérre sétálva a Duna-partról láthatjuk, az 1896-ban épült Árpád hidat és az eredeti tervek alapján újra felépített hajómalmot. A piactér felől, a hidat elhagyva a Városi Képtárhoz érkezünk, ahol az időszaki kiállítások mellett, Patay László Munkácsy-díjas festőművész alkotásait tekinthetjük meg, néhány tíz méterre innen, a Keve Galéria is izgalmas program, a helyi művészek alkotásaiból összeállított tárlatával.
A városközponttól kb. 700 méterre a Savoyai Kastély épületegyüttese is megtekinthető egy könnyed séta alkalmával, ahol egy finom, vacsorával zárhatjuk a napot.
Aki másféle kikapcsolódásra vágyik, az ellátogathat a város határában található termál és élményfürdőbe, vagy felkeresheti a környéken igencsak népszerű lovardák egyikét.
Amennyiben eltöltenénk egy pár napot ebben az igazán hangulatos dunaparti kisvárosban, úgy számos szálláslehetőség áll rendelkezésre, az olcsó apartmantól, a luxust nyújtó kényelmes szállodáig.
Étterem, vendéglő, pizzéria egyaránt található Ráckevén, ám aki saját maga szeretné az étkezést megoldani, az sem fog csalódni a szerdán és szombaton a Dunaparton megrendezett piac kínálatában, ahol a friss zöldség, gyümölcs mellett számos házilag készült finomságot vásárolhat.
A város autóval Budapesttől 45 perc, HÉV és Volánbusz járat rendszeresen közlekedik.
Aki ellátogat ide nem fog csalódni, maradandó élményekkel tér majd haza, és valószínűleg visszatérő vendég lesz.
Jó pihenést és szórakozást!

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Lillafüred és a Barlangok

Ebben a cikkben a Lillafüredi Anna-barlangról és a Szeleta barlangról lesz szó. Elsőként következzen az …

Hozzászólás