Kezdőlap / Terhesség / Reggeli rosszullét javítása (megszüntetése) vitaminokkal

Reggeli rosszullét javítása (megszüntetése) vitaminokkal

Sajnos az általános tanácsok egyszerű követése nem szükségszerűen veszi elejét a rettegett reggeli rosszulléteknek. Néha könnyebbséget hozhat a gyömbér (ősi gyógyszere a bajnak), és a B6-vitamin is segíthet. A terhesség alatt magas az ösztrogénszint, és ez befolyásolja a B6-vitamin beépülését. A fogamzásgátló tabletták használata szintén rontja a B-vitamin hatását, ezért ha egy nő meglehetősen sokáig szedett tablettát, mielőtt a családalapítás mellett döntött volna, ajánlatos derekasan pótolnia e vitamin hiányát.
A hányinger és a makacs hányás a magnéziumhiány lehetséges jelei, egyéb tünetek mellett, mint például a megduzzadt ínyek, hajhullás, rendetlenkedő gyomor, az izmok „remegése” és az étvágytalanság. Győződjön meg róla, hozzájut-e elegendő mennyiséghez ebből az értékes ásványból.
Egyéb jótékony hatású kiegészítők terhesség idejére
A bioflavonidokkal együtt szedett C-vitamin, más kedvező hatásai mellett, megerősíti a hajszálerek falait, s ez segít elkerülni a visszértágulatot. Lábgörcsök előfordulása esetén szükség lehet kalcium és magnéziumpótlásra, a cink pedig a bőr megnyúlásának nyomait segít eltüntetni. Másrészt a bőrbe masszírozott E-vitaminnal is kedvező eredményeket értek el a nyúlásnyomok eltüntetésében. Nagyvonalakban elmondható, hogy a terhesség ideje alatt multivitamin és ásványi kiegészítést ajánlott szedni az anya és a gyermek egészsége érdekében.
Miért van mindnyájunknak szüksége vitaminokra és ásványi anyagokra?
Ételed az orvosságod Hippokratész (Kr. e. 460-370)
„Egészséges embernek semmi szüksége külön vitaminokra. – Csak terhes nők, szoptató kismamák és bizonyos betegségekben szenvedők szorulnak rá kiegészítő vitaminokra. – A jól kiegyensúlyozott étrend tartalmaz minden szükséges vitamint és ásványi anyagot.”
Kérdezze meg háziorvosát az étrendet kiegészítő vitaminokról és ásványi anyagokról, valószínűleg szinte szó szerint a fenti válaszokat fogja mélységes meggyőződéssel tálalni. Mi azért nézzük meg alaposabban e kijelentések két kulcsfontosságú elemét, hogy kiderítsük, tényleg szükségünk van-e az ételeinket kiegészítő anyagokra.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szex terhesség alatt

Nem kell választani a gyerekvállalás és a szex között. Ha figyeltek egymásra, ez az időszak …

Hozzászólás