Kezdőlap / Divat-szépség / Feng shui / Rendezzük be konyhákat feng shui-jal

Rendezzük be konyhákat feng shui-jal

A konyha nagy jelentőséggel bír feng shui szempontból. Itt készülnek ételeink, és ideális esetben ez a nagy családi étkezések és beszélgetések színtere. Ha pici konyhánk van, és az étkező külön helyiségben található, akkor sem mindegy, hogyan rendezzük be a konyhánkat.
Nem jó, ha a konyha közvetlenül a lakás bejáratánál, vagy a fürdőszobával és a vécével szemben helyezkedik. Ez egyrészt túl gyakori étkezésre ösztönöz, másrészt anyagi veszteségeket hoz a kiáramló pénzenergia révén. Ha ezen már nem tudunk változtatni, akkor növények, dekorációs elemek és tükrök segítségével vonhatjuk el a figyelmet. A fal és a konyhaberendezés színe szintén lényeges. A fekete, a fehér és a szürke szín étvágycsökkentő hatású, míg a piros és a sárga különböző árnyalatai kedvezően befolyásolják az emésztést.
Fontos, hogy ne a tűzhely mellé kerüljön a hűtőszekrény, a mosogató és a mosogatógép, ugyanis a tűz és a víz elemek veszekedést szítanak a konyha területén. Ha semmiképp sem oldható meg az elválasztásuk, akkor tegyél közéjük egy zöld színű tárgyat, ami egyensúlyba hozza az energiákat. A munkapult és a tűzhely se legyen háttal az ajtónak. A tűzhely állapota a karriert és a vágyakat szimbolizálja. Ezért igyekezzünk, hogy – csak úgy, mint a lakás többi részét – az általános tisztaság uralja, és a kiegyensúlyozottság érdekében ne csak ugyanazt az egy gázrózsát használjunk főzéseink során.
Amennyiben a konyhaablakból nem kedvező a kilátás, színes függönyökkel és az ablakban elhelyezett virágokkal javítsunk a képen. Viszont a feng shui alapszabályát figyelembe véve sose tartsunk már hervadó virágot vagy romlásnak indult gyümölcsöt a lakásban.
Ha megfogadjuk ezeket a tanácsokat, nem csak a szemünknek lesz szép látványban része, de életünk is boldogsággal és sikerekkel telik meg.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan lehetsz gazdagabb? A feng shui segít

A pénzből sosem elég, ha van, ha nincs, mindig jól jönne belőle még több. Néhány …

Leave a Reply