Kezdőlap / Egészség és fitness / Fogyókúra / Jó tanácsok fogyókúrázóknak

Jó tanácsok fogyókúrázóknak

Van néhány dolog, amit érdemes szem előtt tartani, ha hatékony ám mégsem romboló hatású fogyókúrába szeretnénk kezdeni.
Ami a legfontosabb, nem szabad éhezni, különben biztos a kudarc. Elegendő folyadék bevitel szükséges. Legalább napi 2-3 liter szénsavmentes ásványvíz, gyógytea, frissen préselt gyümölcslé formájában. Fontos, még a testmozgás is. Nem kell naponta több órát a konditeremben tölteni, vagy körbefutni a várost. Elég egy kicsit kocogni, esetleg néhány felülés, vagy focizni a gyerekekkel..
Méregteleníthetünk is, megvannak a megfelelő módszerek, pl.: léböjt, szauna, fokozott rost bevitel. Mindenképpen tanulmányozzunk tüzetesebben egy kalória táblázatot, és olvassunk utána milyen zsírégető zöldségek és gyümölcsök vannak. Ezeket iktassuk be minél gyakrabban a fogyókúrába. Biztos, hogy mindenki talál kedvére valót. Az ananász, a dinnye, a zeller esetleg az uborka és még nagyon sok más zöldség és gyümölcs közül válogathatunk, fontos, hogy legyen néhány olyan amit mindig szívesen fogyasztunk. Ezáltal ha többször esszük nem csak a zsírégetést fokozzuk, hanem jóleső érzést biztosítunk magunknak.
Néhány trükk még a jóllakottság érzés növelésére:
Mindig kis tányérra szedjük az ételt, jobban mutat a teli kistányér mint a majdnem üres nagy..
Étkezések előtt igyunk egy pohár vizet (esetleg almaeceteset is lehet) csökkenti az éhségérzetet..
Rágjunk meg minden falatot pontosan 32-szer, hiszen az emésztés a szájban kezdődik, ha a kezdet sem alapos ne is várjunk semmi jót a folytatástól..
Ezt a néhány tanácsot betartva valamivel eredményesebb lehet a fogyókúránk, de természetesen önmagában ennyi nem elegendő.
A legfontosabb a kitartás.
Sok sikert!

Ezt mindenképpen olvasd el!

Amerikai diétázás

Az amerikai diétával megismeri a kalóriaszegény táplálkozást és a súlya is jelentősen csökken majd. Vitamindús, …

Hozzászólás