Kezdőlap / Sztárdiéták / Rubint Réka 33 napos diétája

Rubint Réka 33 napos diétája

rubint1. nap
Reggeli: Puffasztott búzaszelet fátyolsonkával. Óvári sajttal
Ebéd: Cézár-saláta kenyér nélkül
Vacsora: Tejszínes-gombás pulyka
Hozzávalók: 30 dkg csirkemell, 20 dkg gomba, 2 dl főzőtejszín, 1 tojássárgája,
1 fej vöröshagyma, rozmaring
A hagymát felszeletelve olajon megpirítjuk, beletesszük a felaprított gombát, rászórunk egy kevés rozmaringot, fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, majd ha az is megpuhult, összekeverünk 2 dl főzőtejszint 1 tojássárgájával. és folyamatos kevergetés mellett összefőzzük.

2.nap
Reggeli: Rántotta párolt vegyes zöldségekkel
Ebéd: Gyros-tál pita nélkül
Vacsora: Sült zöldségek csirkehússal
Hozzávalók: 1- 1 kis fej karfiol és brokkoli, ízlés szerinti mennyiségű sült csirkemell, 1 pohár light tejföl, 1 tojás, 10 dkg Anikó sajt, zöldfűszer-keverék
A brokkolit és a karfiolt rózsáira bontjuk, megfőzzük, és egy üvegtál aljára tesszük. A főtt csirkemellet apróra vágjuk, rászórjuk a zöldségre. A tejfölt a zöldfűszerekkel és a tojással elkeverjük, rálocsoljuk a húsos zöldség tetejére, majd megszórjuk a reszelt sajttal. Közepes lángon 10-15 perc alatt összesütjük.

3. nap
Reggeli: Főtt virsli mustárral
Ebéd: Sárgaborsó-főzelék rántott csirkemellel
Hozzávalók: 30 dkg sárga borsó, víz, pirospaprika, só, bors, 1 dl joghurt, 1 kis fej vöröshagyma, 2-3 babérlevél
A borsót feltesszük főni annyi vízzel, hogy ellepje. A vízbe beletesszük még a vöröshagymát, a babérlevelet, és addig főzzük, amíg, megpuhul. Végül joghurttal besűrítjük.
A rántani való húst a szokásos módon panírozzuk, csak liszt és zsemlemorzsa helyett zabkorpába forgatjuk.
Vacsora: Natúr pulyka mell zöldsalátával.

4. nap
Reggeli: Puffasztott rizsszelet Anikó sajttal, paradicsommal
Ebéd: Sült mozzarella párolt spárgával
Vacsora: Zöldbabos tofu
Hozzávalók: 40 dkg tofu, 3 evőkanál olivaolaj, zöldfűszerek, 20 dkg zöldbab, só, tyúkhúsleveskocka
A tofut megszórjuk borssal, zöldfűszerekkel, az olivaolajon megsügük. A zöldbabot megfőzzük a leveskockából készült levesben, és a tofuval tálaljuk

5. nap
Reggeli: Puffasztott rizsszelet túrós tonhalkrémmel
Hozzávalók: 1 kis fej hagyma, I gerezd fokhagyma, 25 dkg sovány tehéntúró,
1 pohár light tejföl, 1 doboz füstölt tonhal, citromlé az ízesítéshez
A hagymát apróra vágjuk, hozzáadjuk az összetört fokhagymát, kikeverjük a túróval és a tejföllel. A tonhalat villával összetörjük, és hozzáadjuk a túróhoz. ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, citromozzuk.
Ebéd: Rántott karfiol vegyes savanyúsággal
A rántani való zöldséget a szokásos módon panírozzuk, csak zsemlemorzsa helyett zabkorpába forgaljuk.
Vacsora: Sült virsli párolt káposztával

6. nap
Reggeli: Tükörtojás sült sonkával
Ebéd: Rántott sajt zöldsalátával
A rántott sajthoz edami, köményes, Anikó vagy Óvári sajtot válasszunk. A szokásos módon panírozzuk, csak zsemlemorzsa helyett zabkorpába forgatjuk.
Vacsora: Sárgarépával töltött csirke
Hozzávalók: 50 dkg csirkecomb, 20 dkg sárgarépa, 2 főtt tojás, vöröshagyma, petrezselyem
A sárga répát apróra reszeljük, összekeverjük a felkockázott tojással és a petrezselyemmel. Sóval, borssal ízesítjük, majd összegyúrjuk az apróra vágott vöröshagymával. Kicsit állni hagyjuk, majd a tölteléket betöltjük a combok bőre alá. Sütőzacskóban pirosra sütjük

7. nap
Reggeli: Natúr joghurt fagyasztott gyümölcsökkel turmixolva
Ebéd: Görög saláta
Vacsora: Sajtos-tarjás pulyka
Hozzávalók: 4 szelet tarja, 4 szelet pulykamell-sonka, 20 dkg Óvári sajt, vaj a sütéshez
Az olvasztott vajon megsütjük a tarjaszeletek egyik oldalát. Megfordítjuk, ráfektetjük a sonkaszeleteket és megszórjuk reszelt sajttal. Addig sütjük, míg a sajt megolvad, és a teteje barnára sül.

8. nap
Reggeli: Paprikába töltött körözött
Hozzávalók: 20 dkg sovány túró, 1 fej vöröshagyma, ízlés szerint tejföl, pirospaprika. zöldfűszer-keverék.
A hozzávalókat villával összedolgozzuk, a paprika magházát kivesszük, és beletöltjük a körözöttet.
Ebéd: Zöldségleves gazdagon
Hozzávalók: 3 evőkanál olivaolaj, 2 fej vöröshagyma, 1 zöldpaprikam 1 pirospaprika, 1 kisebb cukkini, 1 gerezd fokhagyma, 2 paradicsom, petrezselyem, leveskocka. 2 dl főzőtejszín, víz ízlés szerint. A zöldségeket felkarikázzuk, olivaolajon kissé megpirítjuk, hozzáadjuk a vízben feloldott leveskockát, az összetört fokhagymát és a petrezselymet. Fedő alatt pároljuk, majd a tejszínnel besűrítjük és összeforraljuk.

Vacsora: Zöldborsófőzelék sült virslivel
Hozzávalók: 30 dkg zöldborsó, víz, só, bors, 1 dl joghurt, 1 kis fej vöröshagyma, 2-3 babérlevél
A borsót feltesszük főni annyi vízzel, hogy ellepje. A vízbe beletesszük még a vörös hagymát, a babérlevelet, és addig főzzük amíg megpuhul, majd a joghurttal besűrítjük

9. nap
Reggeli: Puffasztott rizsszelet brokkolis szendvicskrémmel
Hozzávalók: 20 dkg brokkoli, 5 dkg sovány túró, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint só, bors
A brokkolit megpároljuk, villával összetörjük, elkeverjük a túróval, az összetört fokhagymával, sóval és borssal.
Ebéd: Tejszínes-gombás csirkemell
Hozzávalók: 30 dkg csirkemell, 20 dkg gomba, 2 dl főzőtejszín, 1 tojássárgája, 1 fej vöröshagyma, rozmaring.

A hagymát felszeletelve olajon megpirítjuk, beletesszük a felszeletelt gombát, rászórunk egy kevés rozmaringot, fedő alatt puhára pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, majd ha az is megpuhult, összekeverjük a főzőtejszínt a tojássárgájával, hozzáadjuk a húshoz, és folyamatos kevergetés mellett összefőzzük.
Vacsora: Párolt spárga sonkába tekerve, olívaolajon megpirítva

10.nap
Reggeli: Tükörtojás sült virslivel
Ebéd: Zöldbabos tofu
(A receptet lásd a 4. napnál)
Vacsora: Zöldsaláta retekkel

11. nap
Reggeli: Puffasztott búzaszelet körözöttel
(A receptet lásd a 8. napnál)
Ebéd: Gyümölcsleves, görög saláta
Hozzávalók: Friss vagy mirelit meggy, eper, málna (összesen 50 dkg), fahéj, édesítőszer, citromlé, 2 pohár natúr joghurt. A gyümölcsöket tegyük fel főni annyi vízbe, amennyi ellepi, adjuk hozzá a fahéjat, az édesítőszert és a citromlevet. Amikor megfőttek, a natúr joghurttal besűrítjük. Melegen és hidegen is finom.
Vacsora: Rakott tojás
Hozzávalók: 4 tojás, 20 dkg marha párizsi;, I0 dkg baromfi virsli, 2 fej vöröshagyma, 2 dl light tejföl, 20 dkg sovány sajt, olaj a sütéshez.

Egy serpenyőbe beleütjük a tojásokat. Amikor kicsit megsültek, rárakjuk a csíkokra szelt párizsit és a virslikarikákat.
Rászórjuk a karikára szelt hagymát, leöntjük a zöldfűszeres tejföllel, megszórjuk sajttal, és lefedve készre sütjük.

12. nap
Reggeli: Hagymás-paprikás rántotta
Ebéd: Mozzarella paradicsommal
Vacsora: Csirkés egytálétel
Hozzávalók: 2 fej vöröshagyma, 2-2 piros- és zöldpaprika, 3 paradicsom, 3 dl light tejföl, 2 evőkanál mustár, 1 gerezd fokhagyma, 15 dkg sovány sajt. A csirkemellet csíkokra vágjuk, megszórjuk sóval és borssal. A tepsibe rakjuk a felkarikázott zöldségeket és a húst. A tejfölt elkeverjük a mustárral és az összetört fokhagymával, majd ráöntjük a tetejére. Alufólia alatt 15 percig sütjük, majd rászórjuk a sajtot és pirosra sütjük

13. nap
Reggeli: Sonka, Anikó sajt, paradicsom
Ebéd: Gyros-tál pita nélkül
Vacsora: Virslisaláta
Hozzávalók: 40 dkg baromfivirsli, 20 dkg sovány sajt, 10 dkg savanyú uborka, olaj, só, bors, citromlé, vöröshagyma, mustár.

A mustárt az olajjal, citrom lével, borssal, sóval elkeverjük. Beletesszük a karikára vágott virslit, az apróra vágott hagymát, a kockára vágott uborkát és sajtot.

14. nap
Reggeli: Puffasztott rízsszelet túrós tonhalkrémmel
(A receptet lásd az 5. napnál)
Ebéd: Tejben sült pulykapecsenye
Hozzávalók: 50 dkg pulykamell-filé, olívaolaj, kakukkfű ízlés szerint, 2 dl sovány tej.

A húst kicsit kiklopfoljuk, és csíkokra szeljük. Megszórjuk sóval és kakukkfűvel, olívaolajon átsütjük. Ráöntjük a tejet, fedő alatt puhára pároljuk. Tálalás előtt a fedőt levéve addig sütjük, amíg a léből csak sűrű mártás marad.
Vacsora: Sült virsli sajttal

15. nap
Reggeli: Karfiolos omlett
Hozzávalók: Fél fej karfiol,1 fej vöröshagyma, 3 tojás, zöldfűszerek, olaj a sütéshez
A karfiolt apró rózsákra szedjük, puhára főzzük, megszórjuk a zöldfűszerekkel. A hagymát apróra szeljük, kevés olajon megpirítjuk, beletesszük a karfiolt ráütjük a tojásokat és kevergetve készre sütjük.
Ebéd: Görög saláta
Vacsora: Tzatziki sült csirkemellel
Hozzávalók: 2 csésze natúr joghurt, 1 db kígyóuborka, 1 gerezd fokhagyma, olívaolaj, só, bors, citromlé
Az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, összekeverjük a joghurttal. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, néhány csepp citromlét, kockára vágott uborkát, a sót és a borsot. A kisütött csirkemellet felkockázzuk, és rászedjük az öntetet.

16. nap
Reggeli: Vegyes zöldséges sajtsaláta
Ebéd: Halfilé sajtbundában
Hozzávalók: 50 dkg tengerihal-filé,
2 tojás, 1 pohár light tejföl, 15 dkg sovány sajt 2 evőkanál mustár, só, bors, pár csepp citromlé
A halat sóval, borssal citromlével ízesítjük, 1 órán át állni hagyjuk. Kevés olajon a szeletek mindkét oldalát megpirítjuk, tűzálló tálba egymás mellé fektetjük. A tojások sárgáját kikeverjük a mustárral, a tejföllel, az apróra kockázott sajttal és a tojások felvert habjával. Rálocsoljuk a halszeletekre, és előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
Vacsora: Csirkés Cézár-saláta kenyér nélkül

17. nap
Reggeli: Főtt virsli mustárral
Ebéd: Rántott cukkíni céklasalátával
Vacsora: Sült zöldségek csirkehússal
(A receptet lásd a 2. napnál.)

18. nap
Reggeli: Puffasztott búzaszelet körözöttel
(A receptet lásd a 8. napnál)
Ebéd: Sült csirkeszárnyak zöldsalátával
Vacsora: Virslisaláta
(a receptet lásd a 13. napnál)

19. nap
Reggeli: Paprikába töltött fetakrém
Hozzávalók: 15 dkg feta sajt, 2 főtt tojás, fél dl light tejföl, só, bors
A fetát villával összetörjük, hozzáadjuk a felkockázott tojást, a tejfölt és a fűszereket, és villával még alaposabban összedolgozzuk.
Ebéd: Görög saláta
Vacsora: Tükörtojás sült párizsival

20. nap
Reggeli: Rántotta sült virslivel
Ebéd: Sárgarépával töltött csirke
(a receptet lásd a 6. napnál)
Vacsora: Puffasztott rizsszelet túrós tonhalkrémmel
(a receptet lásd az 5. napnál)

21. nap
Reggeli: Puffasztott rizsszelet sajttal, sonkával
Ebéd: Grillezett csirkemell párolt zöldségekkel
Vacsora: Borsófőzelék rántott pulykamellel
(receptet lásd a 8. napnál)

22. nap
Reggeli: Natúr joghurt zöldalmával
Ebéd: Tojásos lecsó
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma,
20 dkg gomba, 3 paprika, 3 paradicsom, 1 kis cukkini vagy padlizsán, 3 tojás
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, belerakjuk a feldarabolt zöldségeket. Néhány percig fedő alatt pároljuk, ráütjük a tojásokat és folyamatos kevergetés mellett készre főzzük.
Vacsora: Zöldsaláta natúr csirkemellel

23. nap
Reggeli: Fetakrém uborkával
(a receptet lásd a 19. napnál)
Ebéd: Grillcsirke káposztasalátával
Vacsora: Sült paprika sült mozzarellával

24. nap
Reggeli: Meggyturmix
Ebéd: Rántott gombafejek kovászos uborkával
A rántani való gombát a szokásos módon panírozzuk, csak zsemlemorzsa helyett zabkorpába forgatjuk.
Vacsora: Halfilé sajtbundában
(a receptet lásd a 16. napnál)

25. nap
Reggeli: Puffasztott rizsszelet marhapárizsival, sovány sajttal
Ebéd: Sült zöldségek csirkehússal
(a receptet lásd a 2. napnál)
Vacsora: Görög saláta

26. nap
Reggeli: Karfiolos omlett
(a receptet lásd a 15. napnál)
Ebéd: Frankfurti leves
Hozzávalók: 1 kis fej kelkáposzta,1 vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl light tejföl, só, bors, majoránna, pirospaprika, 20 dkg baromfivirsli. Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a csíkokra vágott káposztát. Felöntjük vízzel, és belekeverjük a fűszereket. Ha megfőtt, besűrítjük a tejföllel, majd hozzáadjuk a megpirított, felkarikázott virslit.
Vacsora: Virslisaláta
(a receptet lásd a 13. napnál)

27. nap
Reggeli: Körözött mozzarellával
Ebéd: Zöldségleves gazdagon
(a receptet lásd a 8. napnál)
Vacsora: Párolt spárga sonkába tekerve, olajon kisütve

28. nap
Reggeli: Tükörtojás párolt zöldségekkel
Ebéd: Gyümölcsleves, sárgaborsófőzelék
(a receptet lásd a 11. és a 3. napnál)
Vacsora: Gyros-tál pita nélkül

29. nap
Reggeli: Puffasztott búzaszelet sonkával, sajttal, főtt tojással
Ebéd: Sült csirkeszárnyak uborkával
Vacsora: Tojásos lecsó
(A recept lásd a 22. napnál)

30. nap
Reggeli: Gombás rántotta
Ebéd: Zöldségleves gazdagon
(A receptet lásd a 8. napnál)
Vacsora: Tejszínes-gombás pulyka

31. nap
Reggeli: Puffasztott búzaszelet tonhalkrémmel
(A receptet lásd az 5. napnál)
Ebéd: Főtt marhahús párolt zöldségekkel
Vacsora: Zöldborsófőzelék rántott gombával
(A receptet lásd a 8. napnál)

32. nap
Reggeli: Sült virsli mustárral
Ebéd: Virslisaláta
(A receptet lásd a 13. napnál)
Vacsora: Sült paprika sült mozzarellával

33. nap
Reggeli: Puffasztott búzaszelet sonkával, sajttal
Ebéd: Cézár-saláta kenyér nélkül
Vacsora: Tzatziki roston sült pulykamellel
(A receptet lásd a 15. napnál)

Receptek

A következő desszertekből akkor csemegézhet, amikor csak akar. Bármelyik étkezést kiegészítheti velük, ha egy kis édességre vágyik.

Palacsintatészta
Hozzávalók: 20 dkg zabpehely, 2 tojás, 1 dl tej, 1 dl szóda, pár csepp olívaolaj. só A hozzávalókat összekeverjük, ha túl híg a tészta, zabkorpával sűríthetjük. Édes és sós töltelékkel is tálalhatjuk.
Édes töltelékek:
Kókuszreszelék édesítőszerrel
Cukormentes kakaópor édesítőszerrel .
Mák édesítőszerrel
Fahéj édesítőszerrel
Túrókrém édesítőszerrel
Natúr joghurt cukormentes kakaóporral, édesítőszerrel

Túrós derelye
Hozzávalók: 20 dkg zabkorpa, 20 dkg szójatejpor, 1 tojás, só, édesítő, kevés víz.

A töltelékhez 10 dkg sovány túró, 1 tojássárgája, édesítőszer

A tészta összetevőit összegyúrjuk, ha túl lágy, adhatunk még hozzá zabkorpát. 15 percig állni hagyjuk. Közben összekeverjük a töltelék hozzávalóit. Kinyújtjuk a tésztát kb. fél cm vastagra, kis négyzetekre szeljük. 1-1 kanál túrót teszünk a közepére, ráhajtjuk a széleit és összenyomjuk, Lobogó vízben 10-15 perc alatt készre főzzük. A kész derelyéket pirított zabkorpába forgatjuk, édesítővel elkevert sovány tejföllel leöntve tálaljuk.

Túrógombóc
Hozzávalók: 50 dkg zsírszegény túró, 10 dkg zabkorpa, 2 dl tej, édesítőszer, pár csepp citromlé. A tejet felforrósítjuk, beletesszük a zabkorpát és az édesítőszert. Ha felforrt félrehúzzuk, amíg ki nem hűl, közben a túrót édesítőszerrel és pár csepp citromlével áttörjük. Összedolgozzuk a zabkásával, gombócokat formálunk belőle, és forró vízben készre főzzük. Édesítőszerrel készült málna- vagy eperöntettel és édesítőszeres tejföllel tálaljuk

Kókuszos csók
Hozzávalók: 4 tojásfehérje, ízlés szerint 2 édesítőszer, kókuszreszelék
A tojásfehérjét gőz fölött az édesítőszerrel kemény habbá verjük, majd beletesszük a kókuszreszeléket. Kiskanállal halmokat teszünk a tepsibe, enyhén előmelegített sütőben lassan készre sütjük.

Málnás túróparfé
Hozzávalók: 30 dkg sovány túró, 2 dl tejszín, 2 dl light tejföl, édesítőszer, reszelt citromhéj. 10 dkg nyers vagy mirelit málna. A tejszínt kemény habbá verjük, a többi hozzávalót a gyümölcs kivételével villával simára keverjük, és belerakjuk a habba. Hozzáadjuk a málnaszemeket is, majd fóliával bélelt őzgerinc formába simítjuk, lefagyasztjuk, szeletelve tálaljuk.

Beküldte: Zsuzsa

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Így fogynak a magyar celebhölgyek

Tóth Gabi pár évvel ezelőtti önmagához képest jelentős átalakuláson ment át. A fiatal énekesnő saját …

5 hozzászólás

  1. Ez igazi diéta!

  2. Heblinger Diána

    hhg

  3. dr Földiné Mondl Mária

    Szia Ráka
    Szeretném megkérdezni, hogy az Alakform kiadványt hol lehet beszerezni? Szeretném elolvasni és használni a benne lévő tanácsokat.
    Köszi Marika

  4. Ebből lehet ötletelni:-)

  5. hello a első napos diétárol csak annyit hogy a tejszines gombás pulykához miota kell csirkemell? megkéne tanulni helyesen leirni a receptet

Leave a Reply to Heblinger DiánaCancel reply