Kezdőlap / Sztárdiéták / Próbáld ki te is Szinetár Dóra diétáját

Próbáld ki te is Szinetár Dóra diétáját

Annak ellenére, hogy a népszerű színésznő szülése után mintegy 20 kilótól szabadult meg, azt vallja, évek óta rendszeresen küzd a súlyával. Az elvakult fogyókúrák helyett azonban ő az évi kétszer-háromszor megtartott léböjtkúrában hisz.
Dóra módszere szigorúan meghatározott sorrendben ötféle lé öt napon keresztüli fogyasztásából áll. Az első napon búzafű levet, a másodikon speciális zöldséglevet, a harmadik napon ananászlét, a negyediken céklalevet, az utolsón pedig sárgarépalevet iszik. Ezekből a levekből rögtön ébredés után, „éhgyomorra” igyunk meg egy nagy pohárral, majd másfél-két óránként legalább újabb két decit kortyolgassunk el. A léböjt-napokon 3-4 liter folyadékot is meg kell inni, az említett leveket gyógyteával és szénsavmentes ásványvízzel egészíthetjük ki. Természetesen ez idő alatt szilárd táplálékot nem vehetünk magunkhoz. A léböjt során nem csak a legfontosabb vitaminokhoz és tápanyagokhoz jut hozzá a szervezet, de a zsírpárnák mellett a felesleges méreganyagoktól is megszabadulhatunk. A kúra közben 2-3 kiló felesleget is le lehet dobni, ráadásul a haj és a bőr is megszépül.
A kúra ideje alatt nem árt mozogni sem, ugyanis a vérkeringés felgyorsításával a méreganyagok is gyorsabban kiürülnek, ezáltal a fogyás is hamarabb beindul. Szinetár Dóra a jógára esküszik, így nem csak mozog a böjtölés közben, de testi megtisztulásával egy időben a lelke is megtisztul.
Fontos, hogy a léböjt után csak fokozatosan térjünk vissza a szilárd táplálékok újbóli fogyasztásához. Először csak gyümölcsökkel próbálkozzunk, ebédre ehetünk főtt krumplit, vacsorára kefirt pirítóssal, a második naptól kezdve pedig már salátákat, joghurtot és soványabb húsokat is falatozhatunk.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Béres Alexandra 21 napos diétája

Azoknak, akik rövid idő alatt látványos fogyást szeretnének elérni, és bírják a kemény diétákat, ez …

Leave a Reply