Kezdőlap / Otthon és család / Baba - mama / Séta sport-babakocsival

Séta sport-babakocsival

A már nagyobbacska gyermek óriási gyönyörűséget talál a kirándulásokban. Akár az állatkertbe megyünk vele, hogy megmutassuk neki a kedvenceit, akár csak a parkba visszük el sétálni, vagy egy barátunkat látogatunk meg – számára mindig van valami látnivaló, valami újdonság. Számára minden elbűvölő – a forgalmi dugó, az útjavítás, kirakatok, emberek – tehát próbáljuk az ő szemével nézni a világot, válaszoljunk a kérdéseire, ne intsük le, ha izgatottan mutat valamit, ami nekünk teljesen hétköznapi és világias.
Valamilyen babakocsi, vagy sport-babakocsi és gyermekülés az autóban alapvető tartozékai az újszülött felszerelésének. További hasznos dolgok lehetnek a kenguru, a babakendő és a háti hordozó, amikor már nagyobb a gyermek. Az összecsukható sport-babakocsi nagyon praktikus eszköze a gyermek szállításának. Hat hónapos kortól használható, jól lehet vele közlekedni a közjárműveken, könnyű, és könnyen nyitható-csukható. Mielőtt sportkocsiba ültetnénk a gyermeket, mindenképpen győződjünk meg arról, hogy a kocsi megfelelően, szilárdan van e felállítva. A babakocsiban mindig használjuk a biztonsági övet (legjobb az öt pontos kantár), és ne engedjük a gyermeket felhúzódzkodni, felállni a kocsiban! A kocsi fogantyújára ne akasszunk fel szatyrot, táskát, mert az hátrabillentheti a babakocsit.
Utazáshoz nagyon praktikus a babatáska is, melyek már rendelkeznek lehajtható pelenkázó felülettel. Pakoljunk bele eldobható pelenkákat, a pelenkázáshoz szükséges dolgokat, váltás ruhát, az etetéshez szükséges tárgyakat, és műanyag szatyrot a használt pelenkáknak. Ha hosszabb útra megyünk, ne felejtsük otthon a gyermek kedvenc játékát, plüss állatkáját.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Étkezés nagyobb gyermekeknél

Kétéves korára a gyermek kinő az etetőszékből, és a felnőttekkel együtt az asztalnál eszik. A …

Hozzászólás