Kezdőlap / Művészet és kuktúra / Sorozatok / Spartacus: Az aréna istenei

Spartacus: Az aréna istenei

A Spartacust alakító színész (Andy Whitfield) súlyosan megbetegedett. A rendezők felépülésében reménykedve, nem a sorozat második évadját készítették el (nem akarták „éhezni” hagyni a sorozat rajongótáborát,) hanem az előzménysorozatot. Ez a Spartacus: Az aréna istenei (Spartacus: Gods of the Arena) címet kapta. Spartacus csak az elején tűnik fel egy pár pillanatra, a sorozat a Spartacus előtti időkkel foglalkozik.
A Batiatus ház akkori bajnoka Gannicus (Dustin Clare) és Crixus (Spartacus színrelépése idején ő volt a bajnok) (Manu Bennett) történetét dolgozza fel ez a mini sorozat.
Batiatus, felesége ármánykodásának (Lucy Lawless, a Xénát alakító színésznő) hála átveszi édesapjától a házat és a gladiátorok iskoláját. Céljai nem akármilyenek, ő akarja a legnagyobb gladiátorokat adni a Birodalomnak és távoli céljai között szerepel a politikai pálya is. Legjobb gladiátora Gannicus, csukott szemmel is képes győzelmet aratni, benne van minden reménysége. Oenomaus ( Peter Mensah, a későbbi doctore) a Theokolésszal vívott harc után még mindig lábadozik. Batiatus egy kereskedőtől megveszi Crixust, az értéktelen rabszolgát, aki első naptól kezdve egy célnak él: legyőzze Gannicust és ő legyen a bajnok. Ebben az időben épül Capuaban az új aréna, melynek megnyitója igazán fontos mindegyik ludus tulajdonos számára, hiszen nem csak hírnevet, de hatalmas összegekre és későbbi meghívásokra is szert tehet. A történet sok helyen vesz érdekes fordulatot nem igazán lehet kiszámítani mikor-mi fog történni, az egész sorozatot átszövi az ármány, a csalás és csalódások sorozata, a vér és az erotika.

Kapcsolódó fórumok:

Ezt mindenképpen olvasd el!

Buffy a vámpírok réme

Buffy Summers, egy gimnazista tinédzser lány, aki édesanyjával együtt egy amerikai kisvárosba költözik, miután szülei …

Hozzászólás