Kezdőlap / Agyvérzés / Stroke avagy agyi érelzáródás

Stroke avagy agyi érelzáródás

A stroke vagyis az agyér betegsége gyakorisága napjainkban már igen csak elszaporodott és sajnos ennek fő oka a nem megfelelő élet színvonalunknak köszönhető.
A szélütésnek 2 fő típusa van jelen esetben megkülönböztetünk végleges és nem átmeneti agyi károsodással járó vérkeringési zavart.Én most a kevésbé súlyosabb kialakulást ,lefolyását illetve következményeit boncolgatnám saját tapasztalatokon keresztül.Mint tudjuk kialakulásának számos oka lehet az én helyzetemben a családom egyik tagjánál a mértéktelen alkohol és dohányzás segítette elő a későbbi bajt.Bár a rokonomnál nem volt olyan nagymértékű oxigén hiányos állapot mégis megtette a hatását hiszen oxigén- és tápanyaghiány miatt az idegsejtek sérülnek, illetve nagyon rövid idő alatt elpusztulnak. Sajnos az idegsejtek tovább fejlődése gyermekkorban véget ér ami azt eredményezi , hogy baj esetén egymás feladatát az idegsejtek már nehezen vagy egyáltalán nem tudják ellátni.Mindenki tudhatja, hogy mivel gyermekkorban véget ér ez a fejlődési korszak az agyban így egy meghatározott számú idegsejttel rendelkezünk amely életünk során egyre kevesebb lesz főleg ha iszunk és dohányzunk.Bár a rokonom aznap összeesett és 5 percre elvesztette az önkontrollt a teste felet ez 24 órán belül megszűnt minden fájdalommal együtt.Jelen esetben ez a sérülési szint részleges bénuláshoz vezetett ami azt jelenti ,hogy örüljünk annak ,hogy él de magatehetetlenné vált és ennek jó részben saját maga az oka.Az orvos szerint örüljünk ,hogy nem esett kómába és, hogy ez az állapot javítható amit jó pár év után tapasztalunk is. Az ,hogy valaki valamilyen szinten felépüljön egy ilyen traumából, teljes életvitel változás és rettenetes akarat szükséges, a kitartás mellett. Ma már tudjuk, hogy csodák azért vannak hiszen még járni nem tud de a felső testét tudja használni amiért hálát adunk.
Bárki aki ilyet él át vagy a családjában előfordul ez a kevésbé rossz annak sok kitartást ajánlok mert megéri.

Ezt mindenképpen olvasd el!

A felismerés életet menthet

Egyre többen hívják a mentőket, amikor a szélütés tüneteit észlelik. Az egészségügyi felvilágosító kampányok eredményeként …

Leave a Reply