Kezdőlap / Hitel / Személyi kölcsönök

Személyi kölcsönök

Manapság rendszeresen kerülünk olyan helyzetbe, amikor pénzre van szükségünk. Nyaralni mennénk, vagy éppen ajándékot vásárolnánk szeretteinknek, azonban nincs hozzá meg a kellő mennyiségű pénzünk? Ilyenkor egy bankhoz fordulunk segítségül, és pénzt veszünk fel. Azonban jól meg kell gondolnunk, hogy melyik banknál veszünk fel személyi kölcsönt, ugyanis rengeteg különbség van a különböző bankok tulajdonságai, kínálatai között. Ezeket fontos áttekintenünk mielőtt egyáltalán pénzt vennénk fel bárhol is. Rengeteg kérdés felmerül ezzel kapcsolatban, mint például mennyi a felvehető maximális összeg? Milyen hosszú a futamidő? Kell e fedezetet nyújtani a kölcsön megvalósításához(ingatlan,értékpapír)? Mennyi a törlesztőrészlet értéke ? Mennyi a kölcsönre felszámolt kamat ? Ezekre a kérdésekre kell megkeresnünk a választ. Amennyiben forintot veszünk fel , a kölcsön folyósítása és törlesztése is forintban történik. A személyi kölcsön maximális összege elérheti akár egy átlagos ember rendszeres havi jövedelmének tízszeresét is(ez az az összes amit felvehet kölcsönként a banktól). A személyi kölcsön futamideje bankonként különbözik, de általában a pénzt felvevő igényeihez igazodik 15 – 80 hónapos futamidővel. A törlesztés naptári napjának meghatározása is sok banknál igénybe vehető. A törlesztőrészlet pedig a futamidőtől függ, annak arányában oszlik meg.
A kölcsönre visszafizetendő kamat is bankonként változó de 6-10% között mozog általában.
Fontos még tudni, hogy a személyi kölcsönök mellé igényelhető például havi díjas törlesztési biztosítás, mely haláleset, balesetből eredő egészségkárosodás, betegségből eredő rokkantság, munkanélküliség, illetve keresőképtelenség esetén segítséget nyújt a kölcsön visszafizetésében.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Vállalkozói hitel kezdőknek

A mai bizonytalan világban, amikor a munkaerőpiacon folyamatos leépülés tapasztalható egyre többen gondolkodnak abban a …

Hozzászólás