Kezdőlap / Egészség és fitness / Szépítő étkek

Szépítő étkek

Az örök ifjúság titkát sokan próbálták fel kutatni. Ahhoz, hogy szervezetünk megőrizhesse fiatalosságát, és szépségünket is megőrizzük, nem kell feltétlenül drága kozmetikumokat és csodaszerkapszulákat használni, elég, ha szépre esszük magunkat. Állapították meg a szakértők kozmetikusok.
A bársonyos és rugalmas bőr titka a sok C- és A-vitamin. A C-vitaminban bővelkedő narancs és kivi élettel tölti meg a bőrt, míg az A-vitamin-tartalmú sárgabarack, cseresznye és dinnye segíti a tisztulást és a hegesedést. A sóska tág pórusú bőrök táplálására kitűnő, arcpakolás ként is kitűnően használható.
Ha ellen állóbb, erősebb hajat szeretne, egyen sok húst, halat, szóját és tojást. Fontos a vas is, ami nagy mennyiségben található a kagylóban és a lencsében. Aki hosszú hajat szeretne az a sörélesztőben és a búzacsírában található B-vitamin, amely serkenti, gyorsítja a haj növekedését. A ragyogó mosolyért, fogaink szépségéért sokat segíthetnek a tejtermékek. A nyálból védőanyagot választ ki a tejtermékek fehérjetartalma. A répában és a sütőtökben található béta-karotin is igen jelentős a fogak szerkezetének megerősítésében. A beszakadozott, repedezett körmök ellenszere lehet a medvehagyma, a barna rizs és a gabonafélék. A mértékkel fogyasztott csípős ételek fogyókúránál és méregtelenítésnél is jól jöhetnek, hiszen az anyagcsere-serkentő és salaktalanító hatáson kívül természetes étvágycsökkentő is egyben, ráadásul a csípős paprika és a chili kedélyállapot javító vegyületekben és anti­oxidánsokban is gazdag.

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az immunrendszer visszaállítása kemoterápia után

A kemoterápia arra szolgál, hogy a daganatos sejteket gyógyszeresen elpusztítsák, megakadályozva őket abban, hogy tovább …

Leave a Reply